Hlavní obsah

Taylor Swiftová překonala rekord Beatles

Právo, jaš

Americká popová zpěvačka Taylor Swiftová překonala rekord britské skupiny Beatles. Na vrchol UK Albums Chart, žebříčku nejprodávanějších alb na území Spojeného království, se v rozmezí pouhých 259 dní dostalo už její třetí album. Vznikl tak nový rekord pro nejrychlejší akumulaci tří desek na vrcholu uvedené hitparády.

Foto: ČTK/AP

Taylor Swiftová prožívá velice úspěšné období.

Článek

Rekordu dosáhla s nově nahraným albem Fearless, jež po svém původním vydání v roce 2008 vyšlo nyní v reedici. Na první příčku ostrovní hitparády se dostalo po deskách Folklore, vydané loni v červenci, a Evermore, vyslané na trh loni v prosinci.

Čtyřiapadesát let patřilo prvenství kapele Beatles, která měla v letech 1965 až 1966 v rozmezí 364 dní v UK Albums Chart na prvním místě desky Help! (srpen 1965), Rubber Soul (prosinec 1965) a Revolver (srpen 1966). Swiftová je rovněž první sólovou interpretkou, která v tomto žebříčku měla na prvním místě tři alba v jednom roce.

Desku Fearless natočila nově po soudním sporu o vlastnictví původních záznamů s podnikatelem a manažerem Scooterem Braunem. Nová verze nazvaná Fearless (Taylor’s Version) je její sedmou deskou, jež se dostala na vrchol UK Albums Chart.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám