Hlavní obsah

Taylor Swiftová překonala rekord Beatles

Právo, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká popová zpěvačka Taylor Swiftová překonala rekord britské skupiny Beatles. Na vrchol UK Albums Chart, žebříčku nejprodávanějších alb na území Spojeného království, se v rozmezí pouhých 259 dní dostalo už její třetí album. Vznikl tak nový rekord pro nejrychlejší akumulaci tří desek na vrcholu uvedené hitparády.

Foto: ČTK/AP

Taylor Swiftová prožívá velice úspěšné období.

Článek

Rekordu dosáhla s nově nahraným albem Fearless, jež po svém původním vydání v roce 2008 vyšlo nyní v reedici. Na první příčku ostrovní hitparády se dostalo po deskách Folklore, vydané loni v červenci, a Evermore, vyslané na trh loni v prosinci.

Čtyřiapadesát let patřilo prvenství kapele Beatles, která měla v letech 1965 až 1966 v rozmezí 364 dní v UK Albums Chart na prvním místě desky Help! (srpen 1965), Rubber Soul (prosinec 1965) a Revolver (srpen 1966). Swiftová je rovněž první sólovou interpretkou, která v tomto žebříčku měla na prvním místě tři alba v jednom roce.

Desku Fearless natočila nově po soudním sporu o vlastnictví původních záznamů s podnikatelem a manažerem Scooterem Braunem. Nová verze nazvaná Fearless (Taylor’s Version) je její sedmou deskou, jež se dostala na vrchol UK Albums Chart.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám