Hlavní obsah

Studentské filmy ožijí na FAMUFESTU

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 30. března do 3. dubna ožijí v pražském kině Pilotů filmy studentů pražské Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění (FAMU).

Foto: ČTK/Fotobanka ČTK/Mundl Richard

Místo konání FAMUFESTU.

Článek

Na 38. ročníku FAMUFESTU se diváci mohou těšit na snímky jejích posluchačů, ale také studentů prestižní francouzské školy La Fémis. Festival nabídne také koncerty, workshopy, scénická čtení a výstavu.

Tématem letošního ročníku je „setkání”. „Vycházíme z naší zkušenosti zahájení studia v distanční formě bez možnosti fyzického kontaktu. Neznáme pedagogy ani studenty a loňský ročník festivalu jsme sledovali online. Chceme se setkat, detailně poznat FAMU a formou festivalu toto poznání zprostředkovat dál, a to nejen studentům, ale i široké veřejnosti,“ řekla kreativní ředitelka festivalu Hana Šormová.

Jednotlivé projekční bloky tvořené krátkými filmy studentů FAMU sestavil dramaturgický tým podle společných výrazných témat.

Představeny budou i filmy studentů pařížské filmové školy La Fémis, jejichž autoři přijali pozvání a na FAMUFEST přijedou osobně.

Dalším festivalovým místem bude nově zrekonstruované kulturní centrum Vzlet, které bude hostit sobotní zakončovací ceremoniál a část výstavy. Novinkou bude tzv. meeting point v baru Bad Flash, který bezprostředně sousedí s Kinem Pilotů. Kavárna Café V lese zase ožije programem hudebníků spojených s AMU.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám