Hlavní obsah

Stromboli ožívají. Rocková legenda vyrazí na turné

Skupina Stromboli se po dlouhých odkladech nakonec vrátí na pódia. Turné zahájí 20. května v Litomyšli a ukončí 30. června v Praze na letní scéně Ledárny Open Air.

Foto: Stromboli

Stromboli

Článek

Nezaměnitelná kytara Michala Pavlíčka a hlas Báry Basikové jsou symboly skupiny, kterou není těžké poznat. Kvůli pandemii se její návrat stále odkládal, ale teď už je turné jisté. Zastaví se například také v Českém Krumlově (21. 5), v Ostravě (27. 5), v Teplicích (29. 5.), v Plzni (24. 6.) nebo v Brně (29. 6.).

Skupinu založili v roce 1985 kytarista Michal Pavlíček, baskytarista Vladimír Guma Kulhánek a bubeník Klaudius Kryšpín. V roce 1986 se přidaly zpěvačka Bára Basiková a klávesistka Vendula Kašpárková. Kulhánka někdy střídal Jiří Veselý.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Michal Pavlíček

Vydali dvojalbum Stromboli (1987) a o dva roky později Shutdown nazpívané v angličtině. Poté kapela dlouho odpočívala, další album Fiat Lux přišlo až roku 2014.

„I když je to nejspíš poslední velká erupce této kapely, těšíme se, že skladby jako Osiřela košilela, Veliké Lalulá nebo O hory O hory zase ožijí na pódiu v původní sestavě. Dáme do toho všechno,” vzkázal Michal Pavlíček.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám