Hlavní obsah

Star Trek proti Trumpovi. Kapitán Kirk i pan Sulu organizují protest

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protagonisté seriálů a filmů ze světa Star Treku vnímají Donalda Trumpa jako negaci všech startrekovských ideálů a rozhodli se aktivně vystoupit proti kontroverznímu kandidátovi na prezidenta.

Foto: Profimedia.cz

George Takei hrál pana Sulu v původním Star Treku.

Článek

Desítky známých osobností z oblasti sci-fi podpořily na internetu protest Trek against Trump. Jsou mezi nimi veteráni jako George Takei, který hrál pana Sulu už v roce 1965, i současné tváře jako J. J. Abrams, Chris Pine, Simon Pegg, Jonathan Frakes, Brett Spiner, Wil Wheaton, LeVar Burton, Kate Bulgrew, Robert Duncan McNeill a mnoho dalších.

”Star Trek vždy nabízel pozitivní vizi budoucnosti, vizi naděje a optimismu a hlavně vizi integrace, kde se všem rasám dostane stejné úcty a důstojnosti, kde jsou individuální víry a životní styly uznávány, pokud neznamenají ohrožení ostatních,“ napsali herci ve výzvě Trek Against Trump.

Foto: CinemArt

Vlevo kapitán James T. Kirk (Chris Pine), vpravo Spock (Zachary Quinto)

„Nemůžeme ignorovat to, co se děje okolo blížících se voleb. Nikdy tu nebyl prezidentský kandidát, který by byl v tak naprostém protikladu k ideálům Star Treku jako Donald Trump. Jeho zvolení by posunulo tuto zemi zpět, možná až katastrofálně. Musíme si zvolit prezidenta, který zemi posune dopředu do takové budoucnosti, o které všichni sníme - kde budou osobní odlišnosti chápány a přijímány, kde věda překoná pověry a lidé budou pracovat spolu, ne proti sobě.“

Trumpa dále označili za „amatéra s pohrdavou neznalostí zákonů a mezinárodní reality“. Varovali také před nápadem volit některého z málo známých kandidátů, protože ti nemají šanci vyhrát.

„Startrekovská“ studia CBS a Paramount se k iniciativě nevyjadřují. Vznikla spontánně bez podpory těchto velkých společností.

Reklama

Výběr článků

Načítám