Hlavní obsah

Snowboarďáci na turné i s kapelou Vojty Kotka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na šesti koncertech bude v únoru živě znít hudba z filmu Snowboarďáci, který už vidělo přes půl miliónu lidí. Na pódiu se sejdou všichni muzikanti, kteří se podíleli na soundtracku k filmu. Předkapelou bude skupina Vojty Kotka ROHlick.

Článek

"ROHlick vznikl asi před dvěma lety. Pro tuhle šňůru jsme vybrali sedm písniček, některé z nich budou coververze, zbytek naše původní písničky. Řekli jsme si, že jestli máme lidi rozhýbat, tak jim nemůžeme naservírovat samé původní věci. Měli by slyšet něco, co znají," uvedl Vojta Kotek a dodal, že hudba není v centru jeho pozornosti: "Celou naši kapelu bereme jako recesi. Žádné hudební ambice nemáme."

Hudbu k filmu složil Miroslav Chyška, který se autorsky podílel na albech skupiny J.A.R. i na sólové desce Dana Bárty Illustratosphere.

"Hudba do Snowboarďáků se skládá převážně z písniček, které by mohly provázet dospívání hlavních protagonistů tohoto filmu. Ve většině písní zní zkreslená elektrická kytara, dá se říct, že jde spíš o rockovější styl, ale tato složka tvoří zhruba 65 procent," uvedl Miroslav Chyška.

Písně zpívají Dan Bárta, Lenka Dusilová či Matěj Rupert, Monkey Business, mezi hudebníky se objevují František Kop, Štěpán Smetáček a Filip Jelínek.

Termíny turné
9. 2.Ústí nad Labem - SH Chemička
10. 2.Plzeň - SH Lokomotiva
11. 2.Zlín - SH Novesta
12. 2.Hradec Králové - SH TJ Slavia
16. 2.Praha - Malá Sportovní hala
17. 2.Brno - SH TJ Vodová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám