Hlavní obsah

Skupina Save The Emotion zpívá o tom, že každý potřebuje svůj protějšek

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko-americká skupina Save the Emotion spojila své síly s hudebníkem a producentem Arminem Effenbergrem. Výsledkem je loňské debutové album Good for the Soul. Deska, na které se snoubí vlivy indie rocku, alternativy a britského popu, obsahuje jedenáct skladeb. Aktuálně se o přízeň posluchačů uchází singl Broken, kterému režisér Dan Svátek videopodobu.

Kapela Save The Emotion v klipu k písni BrokenVideo: archiv kapely

 
Článek

„Když mi Armin Effenberger dal poprvé poslechnout pár skladeb Save the Emotion, měl jsem pocit, že poslouchám nějakou hodně dobrou americkou kapelu. Dohodli jsem se, že použijeme jejich kousky do našeho filmu Cesta kolem světa a my klukům, až na to přijde čas, natočíme klip. A ten čas právě nastal, klip jsme natočili na střeše budovy Passer Invest a prošpikovali jsme ho záběry z celého světa, které jsme natočili na svých cestách s kameramanem Jakubem Šimůnkem,” řekl o natáčení klipu režisér Svátek.

„Text této písně je o tom, že člověk potřebuje svůj protějšek, i když to občas skřípe,” přibližuje skladbu autor textu Dane Klika. „Chtěli jsme tuhle myšlenku zohlednit i v klipu, který má poukazovat na určitou rozpolcenost každého z nás. Nějakou touhu po svobodě, která ale občas musí ustoupit potřebám druhých.“

„Celé natáčení proběhlo úžasně spontánně. Všechno nám šlo do karet, skvělé místo na natáčení, super počasí a výborná nálada. A ještě jako bonus záběry z Danova filmu Cesta kolem světa, které ještě více podpořily již zmíněnou touhu po svobodě,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám