Hlavní obsah

Shakira prodala práva na všechny své písně jako Dylan

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvačka Shakira prodala práva na všechny své písně včetně hitů Hips Don't Lie a Whenever, Wherever firmě Hipgnosis Song Fund. Přesnou cenu nezveřejnila, v každém případě šlo o hodně milionů dolarů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Shakira

Článek

Shakira je zatím komerčně nejúspěšnější latinskoamerickou zpěvačkou v dějinách. Písně prodala stejnému fondu jako Bob Dylan a Neil Young. Ačkoliv Hipgnosis neuvádí přesnou cenu, obvykle nabízí ekvivalent toho, co by písně mohly vydělat za 15 let.

Umělcům tak nabízí luxus rychlých peněz bez práce a starostí. Fond se pak snaží vytěžit co nejvíce ze streamování, televize, filmu, reklamy a coververzí. Podobně získal i hudbu Blondie, Barryho Manilowa, Chrissie Hyndeové a dalších.

Sex ve městě pro seniory. Protagonistky seriálu se vracejí po 22 letech

Film

Shakira vydala první desku ještě jako dítě v roce 1991. Proslavila se hlavně v latinskoamerických zemích a jádro jejích fanoušků dodnes zůstává na americkém kontinentu.

Získala celkem tři ceny Grammy a dvanáct Latin Grammy. Deset let po debutu zkusila vydat první album v angličtině (Laundry Service) a zaznamenala velký úspěch hlavně v USA. V hitparádách nejvíc bodovaly čtyři její písně - Whenever, Wherever, Underneath Your Clothes, Hips Don't Lie a Waka Waka (This Time For Africa).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám