Hlavní obsah

Sarah & The Adams mají nové písničky v češtině

Novinky, Stanislav Dvořák

Česká skupina Sarah & The Adams se zpěvačkou Šárkou Adámkovou vydává nové studiové album nazvané Pověz mi...

Foto: Sarah and the Adams

Deska Pověz mi...

Článek

Kapela vydala poslední album Thank You v roce 2014. Novinka obsahuje autorské písně z pera zpěvačky, která se inspiruje v americkém folku a country, ale i v alternativnějších směrech. Je však výhradně v češtině.

„Po našich dvou deskách My Place a Thank You jsem cítila silnou potřebu nadechnout se a nabrat nový směr. Po nějaké době začala vznikat nová deska, která však žádala mnoho. Chtěla mluvit v mateřském jazyce, bez obalu,“ uvedla.

„Během práce na desce jsem zažila sílu zrození života a stala se matkou. Nějaký čas jsem si chtěla užívat tuto roli naplno, proto se práce na desce nakonec rozložila do dvou let.“

Jako první singl byla z alba vybrána stejnojmenná skladba „Pověz mi…, kterou si stejně jako celé album můžete poslechnout na www.sarahandtheadams.cz.

Touha sdílet

„Nyní, ještě více než dřív, cítím touhu své písničky sdílet s ostatními. V době, kdy si všichni procházíme nelehkou situací, hudba kolem nás utichla a my jsme se ponořili do klidu svých domovů. Začala jsem si více vážit zdravých mezilidských vztahů a například běžné kamarádské konverzace, byť zprostředkované virtuálně. A o tom vlastně celá deska je - o naslouchání, vztazích a nelehkých životních situacích, ale i o lásce a naději,“ dodala Šárka Adámková.

Produkce alba se ujal kytarista Michal Gregor spolu se Šárkou Adámkovou, k samotnému nahrávání si opět přizvali své kapelové kolegy: Martin Novák - bicí, Rastislav Uhrík - kontrabas, basová kytara, Josef Štěpánek - pedal steel, lap steel kytara, mandola, terciová kytara.

Reklama

Výběr článků

Načítám