Hlavní obsah

Rolling Stones letí po koncertu z Prahy do Toronta

ČTK, Eva Zajíčková, Alex Švamberk, Jaroslav Rudiš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zhruba sto fanoušků čekala celý den před hotelem Four Seasons, v němž se v pátek ubytovali Rolling Stones, kteří vystoupí v neděli na Letné. Podle některých informací si měli rockeři prohlédnout Karlův most. Kapela se však na procházku nevydala. Po sedmé hodině pouze část souboru odjela zahájit výstavu obrazů svého člena Rona Wooda v galerii Miro.

Foto: Vladimír Prokeš

Rozhodčí Jaroslav Reiterman st. z Jihlavského spolku holubářů dohlíží na start holubích nováčků.

Článek

Večer má patřit oslavám 60. narozenin zpěváka Micka Jaggera. Zatím není jasné, kde se uskuteční. Na narozeninovou oslavu by měl přijít i Václav Havel, který daruje Micku Jaggerovi vázu od Bořka Šípka.

Na Stones přijeli tisíce zahraničních turistů

Koncert Rolling přilákal do Prahy i řadu turistů. Německé cestovní kanceláře na něj pořádaly zájezdy. Jen ráno přijelo k Hlavnímu nádraží 47 autobusů s německými fanoušky. Jak uvedla průvodkyně Lenka Auředníková, vedli je k tomu především ekonomické důvody: "Říkali mi, že lístek v Německu by je přišel na 70 až 80 eur. Výlet do Prahy je sice dražší, ovšem jeho součastí je i prohlídka města a noclech, byť v hotelu na okraji metropole nebo i mimo ni." Ekonomické důvody však nebyly jediné: "Dva uvedli, že slyšeli, že v Praze je lepší publikum než v Německu."

Rolling Stones odletí hned po koncertu

Přestože britský soubor měl v Praze původně strávit celý týden, nakonec ji opustí hned po koncertu, nezdrží se ani do pondělí, jak bylo avizováno. Tuzemská pobočka firmy EMI, kde Stones vydávají své desky, uvedl,a že skupina okamžitě odjede do Toronta, kde bude 30. června spolu AC/DC a Rush hrát na benefiční akci pro oběti SARS. Shlédnout by ji mělo na 600 000 diváků.

Kapela jela z letiště rovnou do hotelu

Speciál s kapelou Rolling Stones a doprovodem na palubě přistál v pátek v 17 hodin na starém ruzyňském letišti v Praze. Nejdřív z letadla vystoupila posádka a po nich teprve členové skupiny. Jako poslední se z útrob speciálu vynořil vedoucí kapely Mick Jagger ve světlém oblečení, který přítomné novináře pozdravil zamáváním.

Novináři nesměli na letištní plochu, mohli stát jen před příletovou halou. Přiletěli všichni čtyři členové kapely a jediný Jagger přes plot novinářům zamával. Pak členové kapely nasedli do připravených černých limuzín a okamžitě z letiště odjeli do centra Prahy. Do středu města doprovodili kolonu vozů s tmavými skly z ruzyňského letiště policisté.

Policejní sirény přilákaly ke konvoji pozornost desítek zahraničních návštěvníků Prahy. Ti nejpohotovější si tak ve svých fotoaparátech odvážejí nejen obrázky pamětihodností ze středu Evropy, ale i snímek mávajícího Micka Jaggera. Po vystoupení z auta rocker, který se za několik hodin dožije šedesátky, stejně jako chvíli před tím na letišti novinářům shromážděným lidem pokynul. Za ním vystoupili postupně další členové kapely. Fanoušci na hudebníky ve větším počtu nečekali.

Reklama

Související témata:

Související články

Rolling Stones změní život Prahy

Největší letošní koncertní událost, vystoupení Rolling Stones, ovlivní život stověžaté matičky měst. Legendární soubor totiž v neděli 27. července nebude hrát...

S Rolling Stones přijede tři sta lidí

Přípravy na nedělní koncert Rolling Stones na Letné slibují bombastický zážitek. Ten si v neděli od 21 hodin bude vychutnávat nejméně 58 000 diváků, kteří...

Brainstorm vystoupí před Rolling Stones

Lotyšská skupina Brainstorm, která v neděli bude na pražské Letné předskakovat Rolling Stones, není pro českého posluchače žádnou neznámou. Před dvěma lety...

Výběr článků

Načítám