Hlavní obsah

Rodina a přátelé se rozloučili s herečkou Naděždou Gajerovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes tři desítky lidí se v pondělí přišly rozloučit s herečkou Naděždou Gajerovou do obřadní síně na Olšanských hřbitovech v Praze. Herečka zesnula minulý týden ve věku 88 let.

Pohřeb Naděždy GajerovéVideo: Novinky

 
Článek

Ke smutečním hostům promluvila dcera zesnulé Veronika Gajerová: „Mnozí z vás už rodiče pohřbili, mnozí z vás jsou v této roli poprvé v životě. Nicméně tuto chvíli bychom měli přijmout s pokorou, s láskou, bez výčitek, smutku a slz. Naše maminka Naděžda Gajerová prožila naplno soukromý i umělecký život. Vždy naplno milovala a byla naplno milována.“

„Milovali jsme ji, byl to úžasný člověk, vždy nám dávala vzor upřímnosti, pracovitosti, vůle a lásky. Dokázala vytvořit úžasný domov, byla to velká žena, velká maminka, velký člověk a velká umělkyně. Byla můj vzor. Měla krásnou smrt. To, jak žila a jak umřela, by mohlo být vzor pro nás pro všechny.“

Foto: Novinky

Pohřeb Naděždy Gajerové

Naděžda Gajerová hrála v Národním divadle mimo jiné v inscenacích jako Jejich den, Hamlet, Poprask na laguně, Zdravý nemocný, Naši furianti nebo Kočičí hra. U filmu tolik velkých rolí neměla, známější jsou Vyšší princip (1960) nebo Siréna (1947).

Manželem Gajerové byl režisér Václav Gajer, se kterým měli tři děti. Nejmladší dcera Veronika je rovněž herečkou.

Reklama

Výběr článků

Načítám