Hlavní obsah

Ridley Scott by se měl stydět za vymazání Spaceyho, řekl režisér Bertolucci

Novinky, Stanislav Dvořák

Italský režisér Bernardo Bertolucci odsoudil profesní likvidaci Kevina Spaceyho po aféře s údajným sexuálním obtěžováním několika mužů. Režisér dodal, že chce se Spaceym natočit film.

Foto: Profimedia.cz

Bernardo Bertolucci

Článek

Bertolucci uvedl, že když se o vymazání herce z filmu Všechny prachy světa dozvěděl, vzkázal Scottovi, že by se měl stydět. „A pak jsem chtěl okamžitě se Spaceym natočit film,” dodal italský klasik, který prý ale není proti hnutí #MeToo.

Spacey byl v roce 2017 vymazán z hotového filmu, protože Scott podlehl tlaku vypjatých emocí veřejnosti. Sehnal si herce Christophera Plummera a film přetočil. Plummer byl později dokonce nominován na Oscara, jenže vzhledem k tomu, jak se k roli dostal, málokdo věří, že se tak stalo z čistě uměleckých důvodů.

Foto: Reuters

Kevin Spacey.

Kevin Spacey nebyl za nic odsouzen, vyšetřovatelé se v Los Angeles stále zabývají až desítky let starými obviněními.

Kolegové, producenti a režiséři se ho ale zřekli a plánované projekty byly zrušeny. Není jasné, v kterém šuplíku skončily filmy jako Billionaire Boys Club a Gore, které už měly být letos v kinech. Mezinárodní filmová databáze IMDB sice uvádí, že se nacházejí „v postprodukci”, ale premiéry byly spíš potichu zrušeny, a pokud filmy veřejnost vůbec někdy uvidí, tak možná za mnoho let, až se zapomene na kampaň #MeToo.

Reklama

Výběr článků

Načítám