Hlavní obsah

RECENZE: Streepová okořenila napínavou sérii Sedmilhářky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neshody, zdali je vůbec možné pokračovat v uzavřeném příběhu podle románu Sedmilhářky, který získal formu seriálu a sklidil značný úspěch, definitivně končí uvedením druhé řady - Sedmilhářky 2.

Trailer Sedmilhářky 2 Video: HBO

 
Článek

V luxusním kalifornském městečku se pomalu zapomíná na smrt místního muže s nepěknou minulostí, která mohla být vraždou, ale policie nemá důkazy, které by uspěly před soudem. Kamarádky z městečka drží basu s mladou Bonnie, která chlapíkovi ke smrti trochu pomohla.

Ne všichni však chtějí zapomenout. Zatímco úřady přešlapují na místě, do města přijíždí rozzlobená a jedovatá matka mrtvého (Meryl Streepová), jež se nezajímá pouze o vnoučata, ale i o vyšetřování. Nehodlá se vzdát a v budoucnu může být  pětici zasvěcených nebezpečnější než policie.

Bonnie se navíc začíná psychicky hroutit, protože neunese nepotrestanou vinu, kterou si sama dává. Díky výpovědím ostatních nebyla zatčena, ale prohlubující se krize ji nutí uvažovat o tom, jestli se nemá sama přiznat. Její nevyrovnanost ohrožuje i její vztah s partnerem, který nemůže pochopit, co se děje.

První díl druhé série naznačuje další napínavý děj, samozřejmostí je prvotřídní herecké obsazení (Nicole Kidmanová, Reese Witherspoonová) a velkorysý rozpočet. Psychologická válka mezi slídící Streepovou a partou střežící tajemství by mohla publikum při vší skepsi k pokračováním dobře bavit ještě jednu sezónu, žádný seriál se ale nesmí protahovat do nekonečna.

HBO a HBO GO uvedou první díl 10. června.

Celkové hodnocení: 80%

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám