Hlavní obsah

Queen Symphonic je dokonalé spojení orchestru a rockové kapely

Právo, Tereza Frýdová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Queen Symphonic: A Rock Band & Orchestra Experience je světová show, která připomíná tvorbu britské kapely Queen. Čtvrteční představení v Budapešti bylo důkazem, že původní muzika skupiny je jako stvořená pro orchestrální aranžmá.

Foto: archiv Queen Symphony

U mikrofonu se střídalo několik zpěváků.

Článek

Hlavním impulzem pro vznik vystoupení byl muzikál We Will Rock You, který hned od uvedení v roce 2002 vzbuzoval nadšení. Jedním z důvodů možná bylo, že se na jeho tvorbě podílel kytarista Brian May, jeden ze zakládajících členů kapely Queen. Dalším pak výborné pěvecké výkony zpěváků z londýnského West Endu.

Celá show je speciální. Ať už se jedná o světelné efekty, nebo živost, se kterou účinkující vystupují. Navíc je téměř každé představení jedinečné, neboť symfonický orchestr se obměňuje pro každou zemi zvlášť.

Foto: archiv Queen Symphony

Celkový záběr na show konanou v Budapešti.

V průběhu večera se zpěváci u hlavního mikrofonu průběžně střídali. Z jejich projevu bylo zřejmé, že s interpretací skladeb mají mnohaletou zkušenost. Jejich výkony byly téměř bezchybné.

Zároveň předvedli neskonale energické představení a poslední půlhodinu zvedli ze židle skoro všechny v sále. Maďarské publikum navíc překvapili koledami v jeho rodném jazyce. Setlist stál na největších hitech kapely Queen a i díky tomu měl koncert skvělou atmosféru.

Queen Symphonic se na jaře představí poprvé také v České republice, 8. dubna v pražské Tipsport areně v Holešovicích.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám