Hlavní obsah

Putovní festival Energie pro kulturu startuje v Ostravě

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhý ročník dvoudenního putovního festivalu Energie pro kulturu se letos odehraje v šesti českých městech. Představí známé umělce ve spojení s lokálními divadly, kapelami, občanskými sdruženími či jinými kulturními institucemi. První zastávka je naplánovaná na 15. a 16. července do Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě. Vstup na akce je zdarma.

Foto: archiv Energie pro kulturu

Energie pro kulturu je putovní festival, který se během léta zastaví v několika městech

Článek

Akce je rozdělena na dva dny. Čtvrteční program bude patřit divadlu. Ten začíná představením místních divadelních spolků a klubů, které v závěru doplní jeden z hlavních vystupujících, například soubor Cirk La Putyka nebo Jaroslav Dušek.

Páteční program bude pak patřit pouze hudební produkci. Na pódiu se představí místní kapely. Mezi letošní hlavní účinkující patří Anna K., Aneta Langerová, Jaroslav Uhlíř, David Koller, Miro Žbirka, Lake Malawi a Poetika.

V areálu budou působit neziskové spolky, jako jsou chráněné dílny nebo kavárny. Součástí bude i Skupinou ČEZ vytvořená Energy Zóna, v níž budou moci návštěvníci za pomoci lehkých sportovních činností získat peníze pro lokální neziskové organizace.

Program Energie pro kulturu

15. - 16. 7. Ostrava, Dolní Vítkovice

22. - 23. 7. České Budějovice, Sokolský ostrov

29. - 30. 7. Mělník, Mělnická náplavka

5. - 6. 8. Plzeň, Depo 2015

9. - 10. 9. Třebíč, Podzámecká niva

16. - 17. 9. Děčín, Zámecká zahrada

Dodržení hygienických nařízení je jedním z nejdůležitějších prvků festivalu, proto bude v celém areálu dostatečný počet dezinfekčních stojanů a bude probíhat častý úklid WC a ostatních dotykových ploch.

Reklama

Výběr článků

Načítám