Hlavní obsah

Provokující a nespoutaná party zpěvačky Tove Lo

Právo, Tereza Frýdová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tove Lo, celým jménem Tove Ebba Elsa, je švédská hudebnice a zpěvačka. Své melodické elektropopové skladby doprovází svůdnými, mnohdy až vulgárními tanečními pohyby a koncertní sály mění v taneční party. To se jí povedlo i během úterního večera, kdy se svým fanouškům v Praze představila poprvé.

Foto: Lucie Levá

Tove Lo si koncert užívala.

Článek

Jednatřicetiletá zpěvačka a skladatelka se na scéně pohybuje od roku 2012, kdy vydala první singl Love Ballad. Momentálně má na kontě tři studiová alba a v září jí vyjde čtvrté. Mimo sólovou dráhu se proslavila spoluprací s dalšími hudebníky, dělala například s Ellie Gouldingovou, se kterou složila hit Love Me Like You Do, za nějž získala ocenění na cenách Grammy.

Večer otevřela nizozemská zpěvačka Naaz. Předvedla, že má energie na rozdávání, a tu se jí dařilo předávat i publiku. Pár minut po dvaadvacáté hodině se pak ve vyprodaném Lucerna Music Baru setmělo a na zadní projekci se objevilo animované kotě, symbol zpěvaččina připravovaného čtvrtého alba Sunshine Kitty.

Foto: Lucie Levá

Tove Lo v Praze.

Foto: Lucie Levá

Tove Lo zpívala i na zemi.

Tove Lo dorazila na pódium spoře oděná a vystoupení zahájila písní Disco Tits. Text té písně znal snad každý v sále. Zpěvačka začala udivovat svůdnými tanečními kreacemi, v jednu chvíli si dokonce lehla na zem. Vystoupení bylo podobných kousků plné.

V průběhu večera prohodila pár slov k publiku. Mimo jiné prozradila, že během uplynulého dne natočila několik záběrů na pražském Karlově mostě. Ty má v plánu použít ve videoklipu ke skladbě, na které pracuje s Kylie Minogueovou.

Hlavní motivy, které se v jejích písních objevují, jsou zpravidla dva – láska a drogy. Netají se bisexualitou a před písní Bad As The Boys připomněla, že v ní zpívá o románku s dívkou, která jí zlomila srdce.

Foto: Lucie Levá

Tove Lo byla plná energie.

Foto: Lucie Levá

Tove Lo v Lucerna Music Baru v Praze.

Večer vrcholil skladbou Talking Body. Tove Lo je známá tím, že během ní na malou chvíli odhalí poprsí. Udělala to i tentokrát. V minulosti řekla, že tímto aktem odkazuje na feministický přístup a přestat s ním nehodlá.

Večer pak završila dvěma přídavky. Nejprve zazpívala nedávno vydaný singl Glad He’s Gone, jenž pojednává o rozchodu. Po něm následoval remix skladby Habits (Stay High).

V osmdesátiminutovém vystoupení předvedla přesně to, co si její fanoušci v hloubi duše přáli – zběsilou taneční party plnou zvrácených gest a elektropopové muziky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám