Hlavní obsah

Primal Scream přijdou do Prahy představit nové album

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pražského klubu Roxy přijede 3. října legendární britská kapela Primal Scream. Šestičlenná skupina v čele s Bobby Gillespiem zde představí své nové deváté studiové album Beautiful Future, které vydala 21. července.

Článek

Kapela byla založena ve skotském Glasgow už v roce 1982. Na alternativním rocku, indie a elektronice ji postavil především charismatický zpěvák Bobby Gillespie, pod jehož vedením vydala skupina už devět studiových alb.

Mezi nejvýznamnější alba patří rozhodně Screamadelica z roku 1991 s hitem Movin' on Up, Give Out but Don't Give Up z roku 1994, výborné XTRMNTR z roku 2000, a poslední alba Evil Heat z roku 2002 a Riot City Blues z roku 2006.

:. Bobby Gillespie na jednom z koncertů Primal Scream

Posledním albem, vydaným na konci července je Beautiful Future, na kterém se podíleli i hosté jako Lovefoxx z CSS, Josh Homme z Queens Of the Stone Age a Linda Thompson. Najdeme na něm pohodové skladby jako Over & Over i hity jako Can't Go Back.

V Praze se představí kapela v hlavním složení - zpěvák Bobby Gillespie, Gary Mounfield na basovou kytaru, Andrew Innes na kytaru, Darrin Mooney na bicí a klávesy Martin Duffy.

:. Obal posledního alba Beautiful Future

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám