Hlavní obsah

Představitel Harryho Pottera z Broadwaye končí. Měl obtěžovat kolegyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herec James Snyder, který hrál na Broadwayi Harryho Pottera v představení J. K. Rowlingové Harry Potter a prokleté dítě, musel skončit. Byl nařčen z přestupku vůči kolegyni, který nebyl nijak upřesněn.

Foto: Profimedia.cz

James Snyder

Článek

Producenti se Snyderem, který jinak hrál i v seriálech CSI nebo Dobrá manželka, ukončili smlouvu. Herec ale nepřiznal pochybení, událost nijak nekomentoval. Producenti údajně sami iniciovali „nezávislé vyšetřování“. Žádný soud se nekonal.

„Jsme zavázáni k péči o bezpečné a inkluzivní pracoviště, a proto máme velmi rázná pravidla a procedury pro všechny, kteří se podílejí na hře Harry Potter a prokleté dítě,“ uvedli producenti.

„Ty obsahují i přísné zákazy jakéhokoliv obtěžování a také kanály, kterými mohou zaměstnanci nahlásit chování, o kterém si myslí, že je nevhodné.“

Stížnost na herce podala kolegyně Diane Davisová, která hrála Harryho manželku. Momentálně má volno a není jasné, kdy se vrátí do divadla.

Škola odstranila z názvu jméno Rowlingové kvůli sporům o dvou pohlavích

Zahraniční

Harry Potter a prokleté dítě (Harry Potter and the Cursed Child) je divadelní hra J. K. Rowlingové z roku 2016, kterou napsala se scenáristou Jackem Thornem a režisérem Johnem Tiffanym. Navazuje na knihy o Harrym Potterovi. Harry už je dospělý a pracuje na ministerstvu kouzel, navíc má tři děti. Jeho nejmladší syn Albus je poznamenán tíhou jeho odkazu, o který nestál. Minulosti se nelze zbavit a temnota se vrací z nečekaných míst.

Knihy vás mohou urazit, varuje univerzita studenty. Hlavně pozor na Orwella a Becketta

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám