Hlavní obsah

Předsedou poroty Febiofestu bude Juraj Herz

Právo, míš

Jeden z bardů československé kinematografie, scenárista a režisér Juraj Herz povede porotu 24. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Praha – Febiofest, který se uskuteční od 23. března v Praze a poté v regionech. Na úterní tiskové konferenci to oznámili pořadatelé.

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident festivalu Fero Fenič na včerejší tiskové konferenci v Praze.

Článek

Představili také zahajovací film Febiofestu, novinku polské režisérky Agniezsky Hollandové Přes kosti mrtvých s Miroslavem Krobotem v jedné z hlavních rolí, který bude mít světovou premiéru v soutěži nadcházejícího Berlinale.

Kristiána za přínos světové kinematografii převezme na zahájení americký nezávislý režisér Abel Ferrara, kterého proslavily provokativní snímky z prostředí New Yorku a spolupráce s hvězdami jako Harvey Keitel, Christopher Walken nebo Gérard Depardieu.

Noví programoví ředitelé festivalu Anna Kopecká a Michal Hogenbauer připravili kromě tradičních i několik nových sekcí, například Central Park, kde budou uvedeny distribuční předpremiéry, nebo Noční cirkus, kde se představí bizarní komedie i krváky a akční filmy.

Hlavní soutěž Nová Evropa představí deset nadějných debutantů.

Do třiatřicetičlenné občanské poroty se mohou zájemci hlásit do konce února na stránkách Febiofestu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám