Hlavní obsah

Polovina filmu o Queen se má odehrávat až po smrti Freddieho

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Sacha Baron Cohen se zajímal o roli Fredieho Mercuryho, ale nyní už s filmem, jehož vznik se neustále odkládá, nemá nic společného. Zato prozradil pár pozoruhodných detailů.

Foto: ČTK

Freddie Mercury

Článek

Většina fanoušků očekávala, že film se bude logicky zabývat 70. a 80. lety, kdy byla skupina Queen světovou špičkou, a skončí smrtí Freddieho Mercuryho. Cohen ale tvrdí, že v půlce má Mercury umřít. Polovina filmu by se pak musela zabývat tím, co dělal Brian May po roce 1991, což zajímá málokoho.

Cohen také potvrdil, že se s Mayem nedokázali dohodnout na tom, jak vylíčit zhýralý život Freddieho Mercuryho. May chce film „dětem přístupný”, tedy méně realistický.

Snahu Queen udělat uhlazenější film prý chápe, ale nechtěl se na tom podílet. Z dnešního pohledu se domnívá, že mu mělo být jasné od první chvíle, že se nedomluví. Přesto s filmem pomáhal dlouho a přilákal k němu slavná jména, například scenáristu Petera Morgana, režiséra Davida Finchera a Toma Hoopera. Skupina se ale neshodla ani s jedním. Koncem roku 2015 najala dalšího scenáristu a celý koloběh začíná znovu.

Cohen je dodnes nadšený historkami o zhýralosti Mercuryho, o sexu s muži a večírcích s trpaslíkem, který nosil kokain v míse na hlavě. Zpěvák samozřejmě žil extrémně, ale Cohen tentokrát spíše naletěl vymyšleným legendám.

Osobní asistent Freddieho Mercuryho Peter Freestone už před lety poskytl Novinkám rozhovor a řekl, že kokainový trpaslík je nejrozšířenější výmysl o Freddiem Mercurym.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám