Hlavní obsah

Pocta Žbirkovi. Vyjdou CD i krabice vinylů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudba zesnulého Mira Žbirky má nárok na přívlastek nadčasová. Proto se jeví jako logický krok, že jeho staré desky znovu vyjdou na CD i na vinylech.

Foto: Opus

Miroslav Žbirka

Článek

Skladatel i interpret s citem pro inteligentní popové hity zemřel v listopadu 2021. 

Opus nyní vydává čtyři reedice alb na CD (Nemoderný chalan, Chlapec z ulice, Zlomky poznania a K.O.) a na podzim má následovat vinylový box se všemi sedmi alby z let 1980–1990.

Desku Nemoderný chalan s hity jako 22 dní a Pozri sa vydal Žbirka v roce 1984.

O dva roky později následoval Chlapec z ulice, kde vyšla píseň Katka nebo Dr. Jekyll a Mr. Hyde a Kúp mi knihu a poté Zlomky poznania, kde se nacházejí dokonalé popové balady Jesenná láska, Len s ňou nebo Prvá. Devadesátá léta zahájil albem K.O.

Vydání exkluzivního 7LP boxu je naplánováno na říjen k nedožitým sedmdesátinám Miroslava Žbirky. V Praze, Bratislavě a v Londýně se zároveň uskuteční koncerty pod názvem Tribute to Miro Žbirka 70.

Letos by měla vyjít i deska, kterou Žbirka připravoval během lockdownu, ale nestihl ji dokončit. Na dotažení celého alba pracuje jeho syn David.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám