Hlavní obsah

Písničkář Láska vydal píseň o Ukrajině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Písnička Ani jako kluk se dotýká války na Ukrajině. Písničkář Láska v klipu použil i videa od válečných uprchlíků. Výslednou podobu klipu měl na starosti Pavel Junek.

LÁSKA - ANI JAKO KLUKVideo: LÁSKAtube

 
Článek

„Vždycky se najde nějakej vůl, co mu vadí mír,” zpívá Láska ve své novince.

„Píseň Ani jako kluk vznikla de facto za jedno odpoledne. Byl jsem zrovna na hotelu mezi koncerty, když mi kamarád David Konopáč poslal nástřel textu. Zbytek songu byl pak hotový během hodiny… A už ten večer jsem jej hrál naživo,“ popsal autor.

Foto: Pavel Junek

Písničkář Láska

Píseň sice vznikla už začátkem března, studiově nahraná a doplněná o klip ale vychází až teď. „Když jsme ten song napsali, nic jsme tím nesledovali – prostě jsme se chtěli jen vypsat z té hrůzy, co na nás doléhala. Něco k tomu říct, nemlčet. Mě osobně navíc strašně zasáhla návštěva na ukrajinsko-polské hranici. Píseň jsem od té doby hrál na koncertech a doufal jsem, že brzo nebude aktuální… Bohužel ale stále je. A proto jsme se nedávno rozhodli ji natočit ve studiu a doplnit videem,“ upřesnil Láska.

„Hodně jsem přemýšlel nad vizuální stránkou celé věci. A aby to bylo co nejvíc autentické, rozhodl jsem se oslovit několik ukrajinských uprchlíků a známých a požádat je o videa či fotky, které bychom mohli použít. Samozřejmě to bylo emočně náročné, ale podařilo se. Část materiálu pochází od mé nové ukrajinské kamarádky, kterou jsme i s rodinou přivezli z hranic sem k nám do Čech. Jiná část zase pochází od ,studentů´, kteří začali chodit na hodiny češtiny k mojí ženě,“ dodal.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám