Hlavní obsah

Pete Davidson jako punker Joey Ramone

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poté co sedmadvacetiletý americký herec Pete Davidson podal výtečný výkon v americkém filmu The King of Staten Island režiséra Judda Apatowa (s nímž spolupracoval i na scénáři), zapojí se do dalšího projektu. Půjde o životopisný snímek I Slept With Joey Ramone (Spal jsem s Joeym Ramonem), ve kterém bude hrát zpěváka americké punkrockové kapely Ramones Joeyho Ramonea. Film bude natočen pro streamovací platformu Netflix.

Foto: ČTK/imago stock&people/Faye Sadou

Pete Davidson

Článek

Podle magazínu Variety dali správci pozůstalosti po Joeym Ramoneovi (vlastním jménem Jeffrey Ross Hyman) zelenou k zahájení výroby. Scénář filmu bude založen na stejnojmenné knižní biografii, kterou napsal zpěvákův bratr Mickey Leigh, vlastním jménem Mitchel Lee Hyman.

„Když s někým sdílíte postel, a nejen postel, ale také dětství, rodinu a život, poznáte tuto osobu lépe než kdokoli jiný,“ řekl Leigh, který spolupracoval s týmem svého staršího bratra a má také unikátní vzpomínky a vhled do jeho světa. Podporoval ho, když to nikdo jiný neudělal, byl svědkem toho, jak dramaticky překonal všechna protivenství.

„Spal jsem s Joeym Ramonem je skvělá rocková kniha, která se promění ve stejně obrovský životopisný film. Bude ale také univerzálním rodinným příběhem,“ ujistil producent filmu Adam Fogelson.

Režisérem filmu bude Jason Orley, který napíše scénář s Davidsonem. Oba umělci již spolupracovali na komedii Big Time Adolescence z roku 2019 a také na pořadu Pete Davidson: Alive From New York.

Foto: ČTK

Joey Ramone, nahoře vpravo

Kapela Ramones byla založena v Queensu v New Yorku v roce 1974. Je považována za první na světě, která hrála pravý punk rock. Nepříbuzní členové skupiny používali ke křestním jménům příjmení Ramone.

Tvrdí se, že díky koncertům Ramones ve Velké Británii v roce 1976 se zrodila tamní velmi silná punkrocková scéna v čele s kapelami Sex Pistols, The Clash a dalšími.

Ramones spolu hráli až do roku 1996. Dnes už žádný ze čtyř zakladatelů skupiny nežije. Joey Ramone zemřel v roce 2001 na rakovinu lymfatického systému.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám