Hlavní obsah

Ostrov žen plný rebelek, trosečnic a lesních žínek

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není to červená knihovna a není to nuda. Spisovatelka Martina Adlerová napsala knihu Ostrov žen, která má podtitul Povídky o rebelkách, trosečnicích a lesních žínkách (Novela Bohemica, 264 stran, 298 Kč). Je jich devětadvacet a každá je jiná. Vtipná, detektivní, romantická, ironická, tajemná či depresivní.

Foto: Novela Bohemica

Obal knihy

Článek

Protože, jak píše autorka: „Život není procházka růžovou zahradou, ale spíš bludiště z divokých ostružin. Nebo ostrov plný bestií a pohyblivých písků. Záchranu tady nehledejte, naději už vůbec ne. Hledejte tu sama sebe. A až se najdete, možná už se nebudete chtít vrátit. I když se vám zdá, že ztrácíte pevnou půdu pod nohama, jste náhle silnější než dřív.“

Každá z povídek má svou hrdinku, mladou, starší, matku, nevěstu, puberťačku, dokonce i milující fenku. Nakladatelství Novela Bohemica vydalo knihu Ostrov žen jako druhou knihu Martiny Adlerové.

Tou první byla kniha K tabuli půjde vrah, popisující zkušenost mladé učitelky se stále se proměňujícím českým školstvím, ale i její životní příběh.

Reklama

Výběr článků

Načítám