Hlavní obsah

OSA rozdal své výroční ceny

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ochranný svaz autorský (OSA) ocenil již pojedenácté nejúspěšnější hudební skladatele, textaře i nakladatele. Stalo se tak v patnácti kategoriích. Vyhlášení výročních cen OSA se uskutečnilo ve čtvrtek v pražském divadle Hybernia.

Foto: OSA/Petr Klapper

Držitelem ceny je i Zdeněk Merta.

Článek

Ceny obdrželi Richard Krajčo, Zdeněk Merta, Martin Kumžák, Tomáš Krulich, Milan Špalek, Varhan Orchestrovič Bauer, Jaromír Hnilička, Miroslava Miškechová, Jan Rösner, Vladimír Kočandrle, Libor Pešek, Eduard Krečmar, ProVox Music Publishing, Warner Chappell Music a Glanc, s.r.o.

Slavnostním večerem provázel Michal Prokop, který zazpíval duet s Markétou Foukalovou, zpěvačkou kapely Lanugo.

Dalšími hudebními hosty byli Barbora Poláková, Dasha, Ondřej Brousek, Jan Smigmator, Felix Slováček jr. a Epoque Quartet.

Foto: OSA/Petr Klapper

Oceněn byl i Varhan Orchestrovič Bauer.

Výroční ceny OSA jsou jako jediné v České republice udělovány na základě zasílaných statistik od rozhlasových a televizních vysílatelů, provozovatelů hudebních on-line služeb, výrobců a prodejců nosičů nebo pořadatelů koncertů.

„Těší nás, že si za dosavadních jedenáct let našly svůj prostor mezi ostatními hudebními cenami, které jsou na hudební scéně udělovány,“ přibližuje ceny Roman Strejček, předseda představenstva OSA.

O výsledcích nerozhoduje odborná porota, ale jsou odrazem toho, jakou hudbu každý den hrají rádia a televizní stanice, jaká hudba se prodává na nosičích nebo jaké koncerty jsou nejvíce navštěvovány.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám