Hlavní obsah

OBRAZEM: Výstava fotografií dokumentuje zrod opery Smrt v Benátkách

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výstavu pod názvem Jak se rodila Smrt aneb Opera očima fotografů Práva připravila trojice fotografů tohoto deníku Michaela Říhová, Petr Hloušek a Milan Malíček jako doprovodnou akci k české premiéře Brittenovy opery Smrt v Benátkách ve Státní opeře Praha, jíž je Právo mediálním partnerem.

Článek

Fotografové sledovali proces vzniku inscenace od prvních konkurzů na taneční role až po hlavní zkoušky. Zachytili umělce na jevišti, v zákulisí, v maskérně, na zkoušce kostýmů i při tréninku na baletním sále. Ani jeden z autorů snímků, umístěných v salónku na druhém balkoně, není specialistou na divadelní fotografii.

Před jejich objektivy se častěji objevují politici nebo lidé z ulice než právě operní umělci. O to může být jejich nezaujatý pohled pro diváky přitažlivější. Výstava bude otevřena ve čtvrtek 26. února, v den premiéry Smrti v Benátkách, již nastudoval japonský režisér Yoshi Oida.

foto: Michaela Říhová, Petr Hloušek a Milan Malíček

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám