Hlavní obsah

Nový Brumbál bude zase Ir

ČTK, rm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Britský herec irského původu Michael Gambon byl vybrán do role ředitele čarodějnické školy profesora Brumbála ve třetím díle potterovské ságy Harry Potter a vězeň z Azkabanu. Tento Dubliňan nahradí rodáka z Limericku Richarda Harrise, který zemřel loni v říjnu na rakovinu.

Foto: Martin Petřík

Jakub Janda se právě nyní připravuje na závody v Letní Grand Prix.

Článek

Jak oznámil internetový magazín E!, oko producentů spočinulo nakonec na 62letém Gambonovi, který studoval spolu s Laurencem Olivierem a je považován za jednoho z nejlepších britských herců. Na kontě má účinkování ve filmech Ospalá díra či Gosfordský park a byl nominován na Emmy a Zlatý globus za skvělé podání prezidenta Lyndona Johnsona ve snímku Path To War z produkce HBO.

Po Harrisově skonu se objevily spekulace, že roli obsadí třiašedesátiletý Ian McKellen, ale ten prý nikdy o přijetí role vážně neuvažoval, protože je vytížen prací na jiné, neméně úspěšné sáze Pán prstenů. I když Gambonův kontrakt na nový díl čarodějnické ságy nebyl potvrzen a jeho podmínky nejsou známé, je zřejmé, že obsazení role spěchá, aby se nevytratil kasovní úspěch prvního a druhého dílu počítaný ve stamilionech dolarů.

Natáčení třetího dílu se plánuje na počátek letošního roku a uvedení do kin na léto 2004.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám