Hlavní obsah

Nové knihy: Walshová, Benda, Schutt i Kasper

Právo, František Cinger

Tituly staré jen týden, dva, spojené s novou produkcí. Za chvíli se knižní trh rozhýbá, nepochybujme.

Foto: David Ryneš, Novinky

Nové knihy

Článek

Rosie Walshová:

Muž, který už nezavolal

Nové knihy

Sarah a Eddie se do sebe zamilovali na první pohled. Strávili spolu sedm úžasných dní a oba měli pocit, že potkali toho pravého. Když Eddie odjíždí na plánovanou dovolenou a slíbí, že zavolá, Sarah nepochybuje, že slib dodrží. Jenže nezavolá. Ani neodpovídá...

Motto, přeložila Klára Kolínská, 368 stran, 399 Kč, audiokniha 314 Kč

Julien Benda:

Zrada vzdělanců

Nové knihy

Takřka po devadesáti letech vychází nový překlad francouzského filozofa Bendy (1867–1956), který proti sobě staví univerzalistickou filozofii ducha, dědičku řecké vzdělanosti, a soudobé ideové proudy ve službách praktických zájmů – nacionalismu, militarismu i rasismu.

Academia, přeložil Michal Novotný, 284 strany, 365 Kč

Bill Schutt:

Přírodopis kanibalismu

Nové knihy

Pro vědce byl po mnoho století kanibalismus bizarním jevem bez většího biologického významu, pouhou náhodnou sbírkou přírodních podivností. I v naší kultuře představuje kanibalismus odpudivé tabu, které však zároveň magicky přitahuje.

Academia, 286 stran, 365 Kč

Světy a umění Blizzard Entertainment: WarCraft

Nové knihy

Výpravná publikace nejen ze světa Warcraftu, ale i dalších herních hitů společnosti Blizzard (Diablo, Starcraft a jiné).

Crew, 376 stran, 1490 Kč

Tomáš Kasper, Dana Kasperová, Markéta Pánková:

„Národní“ školství za první Československé republiky

Nové knihy

Publikace se zaměřuje na vývoj, vymezení vzdělávacích cílů a obsahů obecných a měšťanských škol jako institucí, v nichž většina meziválečné populace v ČSR plnila školní docházku jako prostředek řešení tzv. národní i sociální otázky v mnohonárodnostním státu.

Academia, 356 stran, 292 Kč

Stanislav Komárek

Cestovní eseje z let 1991-2008

Nové knihy

Eseje o jiných zemích a kulturách tvoří svébytnou součást autorovy produkce. Svazek zachycuje jejich „starší“ rovinu – od prvopočátků do období přelomu spojeného s hospodářskou krizí, jejich tématem jsou země evropské i mimoevropské.

Academia, 449 stran, 365 Kč

Josef Tomeš

Nás bylo málo jen, než přišly tisíce…

Nové knihy

Česká strana státoprávně pokroková představuje v mnohém jedinečný subjekt české politiky posledních let před 1. světovou válkou i následující dramatické doby válečné. Přestože nepatřila k velkým a vlivným stranám, výrazně se uplatňovala na dobové politické scéně.

Academia, 416 stran, 450 Kč

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám