Hlavní obsah

Nové knihy: Pecka, Parsons, Vondruška, Paasilina i Kerouac

Právo, František Cinger

Směs povídek z jáchymovských dolů, kerouacovských veršů, historické i dnešní detektivky. To vše vyšlo a vychází.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Karel Pecka:

Souhvězdí gulag

Drsné „jáchymovské povídky“ s názvem Na co umírají muži, na Nerudu s úctou navazující Malostranské humoresky, vyloženě kafkovská povídka Čtvrtý vítač i reportážní, vtipná, skutečnou příhodou o záchraně legendární hradčanské restaurace U Černého vola partou štamgastů důchodového věku motivovaná povídka Spiknutí dobrodějů.

Daniel Pagáč, Lukáš Hlavica a Miroslav Táborský, 2 CD, mp 3, 12 hodin, 296 Kč

Obal knihy

Tony Parsons:

Třináctá oběť

Za rozbřesku únorového rána je v centru londýnské Čínské čtvrti nalezen chladírenský kamion. V něm je dvanáct žen, které do země nepochybně přicestovaly nelegálně. V kabině opuštěného nákladního vozu ale detektiv konstábl Max Wolfe z centrály najde třináct pasů...

Moba, přeložila Michaela Teličková, 350 Kč, e-kniha 249 Kč

Obal knihy

Vlastimil Vondruška:

Právo první noci

Během cesty po Moravě se panoš Ota setká se vzdálenou sestřenicí Miladou ze Zástřizlí. Je zoufalá a prosí ho o pomoc. Žije na Krakovci nedaleko Prostějova, kde se v poslední době stalo několik podivných událostí, které vyvrcholily vraždou manžela. Co je však nejhorší, z jeho smrti podezírají ji. Jubilejní 25. příběh Oldřicha z Chlumu.

Moba, 288 stran, 319 Kč. E-kniha 199 Kč

Obal knihy

Heda Bartíková:

Setkání s nesmrtelnými

Deset portrétů lidí blízkých autorce od Josefíny Bonapartové, Andersena, Poea, de Saint-Exupéryho, Foglara, Kožíka po Francise vypovídají příběhy s přesahem literárních děl i osobních zážitků.

MarieTum, 200 stran, 199 Kč

Obal knihy

Chris Carter:

Nenávist

Dva nejchytřejší mozky, které kdy promovaly z psychologie na Stanfordově univerzitě. Jako protivníci se setkali ve virginském Quantiku. Robert Hunter se stal šéfem Útvaru ultranásilných zločinů. Lucien Folter se stal nejnebezpečnějším sériovým vrahem, s jakým se kdy FBI střetla.

BB art, přeložila Jana Pacnerová, 368 stran, 349 Kč

Obal knihy

Arto Paasilina:

Chraň nás Pánbůh před Finem

I Pánbůh někdy potřebuje dovolenou, aby si od nevděčného a neustále válčícího lidstva. Musí za sebe najít náhradu. Zastupujícím Bohem se stane finský jeřábník Pirjeri Ryynänen. Svatý Petr a archanděl Gabriel ho vyberou mezi stovkami kandidátů, ale brzy své volby litují…

Hejkal, přeložila Anežka Melounová Křístková, 216 stran, 279 Kč

Obal knihy

Jack Kerouac:

Kniha haiku

Autorův zájem o japonskou básnickou formu byl hluboký a dlouhodobý; od poloviny 50. let až do své smrti v roce 1969 si úderná trojverší zapisoval do deníků, prokládal jimi své dopisy, romány či eseje atd.

Argo, přeložil Petr Onufer, 116 stran, 198 Kč

Obal knihy

Josef Lada, Michal Černík:

Český rok Josefa Lady

Půvabné, nadčasové ilustrace doprovodil verši Michal Černík. Vydání v originální grafické úpravě přináší známé Ladovy texty, v nichž vzpomíná na své dětství v Hrusicích (Jak jsem zvonil poledne, jak jsme pekli brambory, Pohádka o narození Jezulátka), jak jej zažíval po celý rok.

Knižní klub, 80 stran, 299 Kč

Obal knihy

Alojz Lorenc, Karol Lovaš:

Generál, který byl u toho

Rozhovor novináře, nyní římskokatolického kněze, s posledním velitelem Státní bezpečnosti. Životní příběh slovenského generála, který ovlivnil život Československa jako málokdo. S doslovem Fedora Gála.

Brána, přeložil Josef Bílek, 208 stran, 299 Kč

Obal knihy

Jason Aaron, Steve Dillon:

Punisher Max 2: Bullseye

Jsou meze, za které Punisher nikdy nezajde. Frank Castle je někdejší námořní pěšák a dělá všechno možné, aby zlikvidoval co nejvíc zločinců. Ale jak daleko je ochoten zajít, aby odstranil Kingpina a jeho vzteklého psa Bullseye?

BB art, přeložil Richard Podaný, 144 strany, 399 Kč

Obal knihy

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám