Hlavní obsah

Nové knihy: Marsé, Grass, Vondruška, Canales

Právo, František Cinger

Výběr nabídky novinek zahajuje loňský bestseller španělského prozaika Juana Marsého, který doplňuje starší, přesto poprvé vydaný román Güntera Grasse. Do české podnikatelské reality zavádí próza Dany Emingerové. Mezi Vikingy zase britský autor Robert Low, do doby Přemysla Otakara II. Vlastimil Vondruška. Americké detektivkářky, matka a dcera Clarkovy, spojily své síly, připojuje se k nim Sue Graftonová.

Článek

Juan Marsé:

Kaligrafie snů

Nové knihy

Španělský žijící klasik popsal autobiograficky laděné osudy chlapce Ringa, toužícího v polovině minulého století ve frankistickém Španělsku po kariéře klavíristy, ovšem se „skvrnou“ otce, trestaného bojovníka za demokracii z doby občanské války. Ožívá kouzlo denní i noční Barcelony, nechybí pak setkání dospělého muže s bývalými partnery.

Odeon, přeložila Marie Jungmannová, 288 stran, 269 Kč

Günter Grass:

Lokální umrtvení

Nové knihy

O nepotrestaných nacistických zločinech a zločincích, včetně u nás dobře známého generála SS Schörnera, vypráví román z roku 1969. Se šokujícím začátkem, kdy chce gymnazista před berlínským hotelem upálit svého jezevčíka, aby v roce 1967, kdy se děj odehrává, vyburcoval veřejné mínění.

Atlantis, přeložil Jiří Stromšík, 252 stran, 315 Kč

Dana Emingerová:

Kravaťáci

Nové knihy

Zkušenosti z tříletého působení mezi manažery ČEZ a ČSA inspirovaly autorku k příběhu z fiktivní jaderné elektrárny ATOM, jejíž ředitel se potýká s diletantskými zásahy vládních byrokratů, toužících urvat z bohaté společnosti, co se dá. To vše pod pláštíkem zásad přísné firemní etiky, kterou musejí dodržovat všichni kromě těch, kteří ji vytvářejí.

Mladá fronta, 152 stran, 219 Kč

Robert Low:

Velrybí cesta

Nové knihy

Malé vikingské bratrstvo svázané vzájemnou přísahou bojuje s mořem, lstivými protivníky i nástrahami osudu. Touha po bohatství a dobrodružství je zavede ze Skandinávie až hluboko do ruských stepí.

BB art, přeložil Václav Viták, 328 stran, 99 Kč

Vlastimil Vondruška:

Králův dluh

Nové knihy

V řadě historických detektivek znovu povolává autor svého hrdinu, správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu, do služeb českého krále Přemysla II. Otakara. Ten má dokázat, že dluh krále Václava I. vůči městu Cheb byl už splacen. Jenže listinu nikdo nedokáže najít a vzápětí kdosi zavraždí správce královské pokladnice.

Moba, 318 stran, 299 Kč

Carol Higgins Clarková, Mary Higgins Clarková:

Vánoční zloděj, Vánoční plavba, Vánoční loterie

Nové knihy

Americká královna napětí Mary Higgins Clarková a její dcera Carol, autorka detektivních příběhů s Regan Reillyovou, spojily síly k napsání napínavých a zábavných svátečních příběhů.

BB art, přeložila Gisela Kubrichtová, 472 stran, 349 Kč

Sue Graftonová:

U… jako Utrpení

Nové knihy

Kinsey Millhoneová sedí sama ve své detektivní kanceláři, když se nečekaně objeví zvláštní mladík. V novinách si přečetl o únosu děvčátka, k němuž došlo již před více než dvaceti lety, a to v něm vyvolá řadu vzpomínek. Stal se totiž podle všeho svědkem tichého, utajeného pohřbu oné holčičky…

BB art, přeložila Jaroslava Kočová, 352 stran, 99 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám