Hlavní obsah

Nové knihy: Lipińska, Semenov a Urban

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na festivalu Svět knihy, který je za dveřmi, bude představena kniha o odbojářovi Jaroslavu Klecanovi. Ta je i v aktuální nabídce, stejně jako erotický román polské autorky, detektivka Davida Urbana i publikace, zabývající se naší psychikou. A jako bonus audiokniha Bez Těla, kterou čtou herci Martin Preiss a Libor Hruška.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Blanka Lipińska: 365 dní  

Mezinárodní bestseller, sexy a zároveň hluboce romantický, který inspiroval filmový trhák Netflixu. Laura Bielová je se svým přítelem na dovolené snů na nádherné Sicílii. Druhý den jejich pobytu, o svých devětadvacátých narozeninách, je unesena. Únoscem není nikdo jiný než hlava mocné sicilské mafiánské rodiny, nesmírně pohledný mladý don Massimo Torricelli, odhodlaný Lauru vlastnit za každou cenu.

Baronet, 360 stran, 275

Obal knihy

David Majtenyi, Marek Toman: Zrádce, hrdina, spisovatel?

Dělnický aktivista, později interbrigadista ve Španělsku a naposledy protinacistický odbojář Jaroslav Klecan byl až donedávna považován za toho, který zradil. Napsal to o něm Julius Fučík v Reportáži, psané na oprátce. Pozoruhodným svědectvím o Klecanově povaze, přesvědčení i přirozeném rozhledu a intelektuálním nadání jsou objevené dopisy jeho španělské lásce Paquitě, které jí psal z francouzských koncentráků v letech 1939-1941. Patřil ke statečným Čechům, kteří se nebáli vzdorovat nespravedlnostem a násilí.

Novela Bohemica, 248 stran, 315 Kč

Obal knihy

Isabella Maldonadová: Šifra

V šestnácti letech se Nině Guerrerové podařilo uniknout ze smrtící pasti sériového vraha. O jedenáct let později je z ní dospělá žena, zvláštní agentka FBI, která si poté, co internetem proletí video, na němž se efektivně vypořádává s útočníky, kteří ji napadli ve virginském parku, získá i legie fanoušků. Jenže se dívá i někdo jiný. Někdo, kdo Nině nemůže zapomenout starou křivdu.

Metafora, 376 stran, 339 Kč

Obal knihy

Dr. Edith Eva Egerová: Dar volby

Ve své druhé knize přináší autorka dvanáct praktických lekcí, jak změnit svůj život. Odkrývá, že vězení si vytváříme pouze v naší mysli a že jediný opravdový klíč k němu leží v naší kapse. Ať už se nám stane cokoli, vždy máme na vybranou, jak se k tomu postavíme a co s tím uděláme. Svoboda je naše každodenní volba a jen my sami se můžeme vymanit z role oběti a být tím, kým skutečně jsme.

Práh, 256 stran, 349 Kč

Obal knihy

David Urban: Rozsudek smrti

Jarda Horák slouží u městské policie, je šťastně ženatý, s manželkou čekají prvního potomka a práci u mužů zákona je plně oddaný, byť se občas setkává u kolegů s výsměchem kvůli svému dobráctví a blahosklonnému postoji ke spodině společnosti.

Během jedné noční služby jsou s kolegou přivoláni k potyčce bezdomovců a narkomanů na kraji města, která skončí brutálním znásilněním a vraždou. A přestože pro většinu přítomných policistů zapadne noční výjezd do dlouhé řady hrůzných zážitků, pro Jardu se stává předzvěstí nešťastného sledu událostí, které obrátí naruby celou jeho budoucnost.

Kalibr, 424 stran, 399 Kč

Obal knihy

J. P. Delaney: Slušní lidé

Jednou ráno otevře Pete Riley dveře cizímu člověku a uslyší zprávu, která jemu i jeho partnerce Maddie promění život v noční můru. Dozvědí se totiž, že jejich syn byl v porodnici omylem zaměněn a už dva roky vychovávají cizí dítě.

Ikar, 376 stran, 399 Kč

Obal knihy

Barbara Semenov: Má říše kupodivů

Kniha s výraznými autobiografickými prvky je netradičním ztvárněním osudů čtyř generací jedné české rodiny v průběhu 20. a 21. století. Rozvíjí se od konce první světové války, přes život v první republice, za okupace, rok 1948, 60. léta a pražské jaro, odchod do emigrace a život v SRN, na Havaji, v USA a v Austrálii a končí současností.

Brána, 344 stran, 359 Kč

Obal knihy

Martin Goffa: Bez těla 

Když se jednoho květnového dopoledne notorický zlodějíček Krajka při docela obyčejné vloupačce rozhodne otevřít i dveře koupelny, netuší, jaká hrůzná podívaná na něj uvnitř čeká. O několik týdnů později po brutálním útoku sám umírá a detektivům zanechá jen několik zmatených a vystrašených vět o tom, co tehdy vlastně viděl. Anebo co si myslel, že vidí? Protože až do poslední chvíle není jisté, zda se vražda, o které mluví, skutečně stala. Chybí totiž mrtvé tělo. Text čtou herci Martin Preiss a Libor Hruška

Témbr, 7 hodin 56 minut, 349 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám