Hlavní obsah

Nové knihy: Kovaříková, Macek a Ruleová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První republika byla líhní filmových hvězd. Publikace Blanky Kovaříkové se jim dívá takřka až do kuchyně. Kromě toho najdeme v této nabídce knih i memoáry Heleny Vondráčkové, současné hvězdy showbusinessu, dále tipy na dovolenou od kolektivu autorů, průvodce po Orlických horách, a navrch napínavou publikaci o americkém vrahovi Tedu Bundym.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Rudolf Havlík: Prezidentka

Kateřina Čechová, první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Její svět se točí pouze kolem prezidentských povinností a její dcery. Na nic jiného nemá čas. Kéž by mohla někdy utéct na procházku a na skleničku do Starého Města, tak jako dříve, kdy ji nikdo neznal.

Jednoho dne se rozhodne, že si takový bláznivý výlet inkognito udělá, a potají se vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Náhoda ji zavede do tajemné zahrady, ve které bydlí sochař Petr, kvůli němuž se Kateřina následně vydává do města každou noc. Petr netuší, kdo je ta žena, do které se zamiloval, a Kateřina se bojí, že když to Petr zjistí, všechno pomíjivé kouzlo bude pryč.

Ikar, 216 stran, 299 Kč

Obal knihy

Blanka Kovaříková: První republika– Jak žily hvězdy

Každý z nich byl hvězdou ve svém oboru. Dozvíte se, jaké příběhy prožívali, podíváte se do jejich domovů, šatníků i kuchyní, zajdete s nimi do kaváren a restaurací a zjistíte, jak žili za první republiky, kde nakupovali, jakým způsobem trávili volný čas. Knížka o životním stylu doby, kterou si někdy až přehnaně idealizujeme, je plná unikátních fotografií a dobových reklam a může se vám stát příjemným průvodcem dávno zašlých časů.

Universum, 328 stran, 399 Kč

Obal knihy

Petr Macek: Helena Vondráčková – Každá trampota má svou mez

Aktualizované vydání memoárů vychází k zpěvaččiným 75. narozeninám. Není vhodnější příležitosti ohlédnout se za celou životní a profesní drahou zpěvačky, která má na svém kontě více než 80 sólových alb, ale také téměř dvacet filmových, televizních a muzikálových rolí. Její vzpomínky na dětství, rodinu, první krůčky v showbyznysu, pracovní i osobní partnerství a celou hvězdnou kariéru přinášejí i nové, překvapivé momenty. Zasvěceně je doplňuje Helenina sestra Zdena.

Universum, 312 stran, 399 Kč

Obal knihy

Kolektiv autorů: Jedeme na dovolenou

Na Šumavu, do Itálie, Kalifornie nebo na Warnemünde. Autem, vlakem, lodí nebo letadlem. S rodinou, čerstvou známostí, zaměstnavateli, ale i sama, jen tak s batohem. Míst, kam se vydat na dovolenou, způsobů, jak se tam dost, a možností, s kým onen čas strávit, je skoro nepřeberně.

Co ale mají společného hrdinové povídek deseti soudobých českých autorů, je fakt, že si svůj výlet představovali úplně jinak, a kdyby jen tušili, jak to dopadne, dost možná by zůstali doma.

Listen v edici Česká povídka, 176 stran, 299 Kč

Obal knihy

Petr David, Vladimír Soukup: Orlické hory známé i neznámé

Půvabné i tajemné, vlídné a pohodové – tak by se daly charakterizovat Orlické hory, ráj turistů i lyžařů, kolébka skibobistů, tradiční místo setkání musherů při závodech psích spřežení, cíl milovníků památek a přírody.

Najdeme tu mimořádně hodnotné přírodní lokality od pralesa Bukačka až třeba po Zemskou bránu, skalnaté údolí Divoké Orlice, v němž pobýval legendární loupežník Ledříček. Mezi obdivované památky patří jedinečné zámky v podhůří, ať už v Častolovicích, Doudlebech nad Orlicí či Novém Městě nad Metují. Navštívit můžeme i kostel v Neratově, jehož osud a podoba u nás nemají obdoby. Atraktivní je rovněž soustava vojenského opevnění z let 1935–1938.

Universum, 248 stran, 399 Kč

Obal knihy

František Lomský: Mindfulness: Co vám ještě neřekli?

Mindfulness je přirozená schopnost uvědomovat si celou paletu prožitků, které vnímáme v přítomném okamžiku. Přestože je v posledních letech populární, téměř se nemluví o mnoha jejích aspektech. Záměrem knihy je tuto mezeru zacelit. Proto se věnuje tématům, jako je vliv mindfulness na duševní zdraví, nebezpečná úskalí, zvládání překážek v průběhu výcviku, souvislost s osobní integritou a etikou, role ve firemních programech, využití v mentálním koučinku či vztah ke spirituálním tradicím.

Pointa, 176 stran, 349 Kč

Obal knihy

Barbara Davisová: Poslední měsíční dívka

Lizzy Moonová po Měsíční farmě nikdy netoužila. Domov, o který pečovalo celých devět generací nadaných léčitelek, opustila před osmi lety, aby se distancovala od neutuchajícího šepotu o podivném dědictví rodiny Moonových. Když ale zemře její milovaná babička Althea, Lizzy se musí vrátit a čelit tragédii vznášející se nad vysychajícími levandulovými poli jejich rodinné farmy: nespravedlivému obvinění, které Altheu pronásledovalo až do smrti.

Metafora, 400 stran, 449 Kč

Obal knihy

Jan Jenčík: Chytis me kdyz skocim?

Svérázně podaný příběh jednoho milostného vztahu od počátečních zákrut a peripetií až po plánování společné budoucnosti. "Časosběrný příběh dvou úžasných lidí od seznámení po plánování veselky" je psán netradičním útržkovitým stylem bez diakritiky a velkých písmen, cituje SMS komunikaci a přechází z češtiny do slovenštiny. Přes tento formální svéráz podává autentický pohled do duše mladého muže, který se snaží získat a udržet svou osudovou lásku. Autor píše bez velkých písmen a diakritiky, aby zachoval autentický ráz textu.

Powerprint, 92 stran

Obal knihy

Ann Ruleová: Ted Bundy, vrah po mém boku

Kompletní portrét nejbrutálnějšího sériového vraha Ameriky. Autorka čerpá mimo jiné i ze své korespondence s Bundym, jež trvala až do doby krátce před jeho popravou. Daří se jí udržovat v rovnováze svůj hluboce osobní pohled na věc a svou roli kriminální reportérky při honu po brutálním sériovém vrahovi – geniálním a charismatickém Bundym, o němž si myslela, že ho zná. Touto nezapomenutelnou kronikou jeho života, jeho případu a jejich vzájemného vztahu, Ann Ruleová změnila směřování literárního žánru true crime.

Jota, 586 stran, 498 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám