Hlavní obsah

Nové knihy: John Fenimore Cooper, Arthur Conan Doyle a František Pokorný

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento knižní týden nabízí dobrodružnou klasiku z Divokého západu i z cesty do nitra Země. Zároveň přináší také publikaci mapující příběhy ruského legionáře za první světové války či středověký historický román.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Blanka Kovaříková: Herecké balady a romance

Vyprávění o životních osudech a láskách velkých českých hereckých osobností, jako byli Oldřich Nový, Karel Höger, Zdeněk Štěpánek, Petr Čepek, František Peterka, Hana Vítová, Gabriela Vránová, Olga Scheinpflugová, Slávka Budínová, Petr Haničinec a další legendy českého divadla a filmu. Jde o obnovené vydání úspěšné knihy.

Brána, 352 stran, 399 Kč

Obal knihy

Pavel Hrdlička: Žebrákova pomsta

Děj příběhu se odehrává ve středověké Praze a hlavním hrdinou je stále Václav od Černého koně, podrychtář Starého Města pražského. V červenci roku 1401 leží před Prahou vojsko míšeňských markrabat a páni a rytíři, kteří měli zemi hájit, se spojili v Panskou jednotu a oblehli město z druhé strany. Pražští měšťané museli opustit dílny i krámy a hájit svou rodinu i majetek. Za dramatických událostí dochází k zrádnému otevření městských bran a pokusu o získání Longinova kopí, jež získal do dočasného držení císař Karel IV.

Brána, 200 stran, 259 Kč

Obal knihy

Don Mann, Burton Lance: Navy Seals

Houževnatost, odhodlání, dokonalé zvládnutí všech myslitelných způsobů boje. To jsou Navy Seals. V této vojenské síle se mísí odkaz bojovníků, římských legií a japonských samurajů. Seznamte se s historií a poznejte současnost Seals – od jejich prapůvodu coby žabích mužů na plážích Normandie až po dnešek, kdy operují na moři, ve vzduchu i na souši ve všech částech světa, od polárního kruhu po vyprahlou poušť.

CPress, 288 stran, 399 Kč

Obal knihy

František Pokorný: Deník legionáře v Rusku

Paměti důstojníka Františka Pokorného z let 1912–1920 umožňují vidět tehdejší bouři v Evropě a Rusku očima současníka. Světová válka jej odvedla ze školního kabinetu na východní frontu a do československých legií v Rusku. V jejich řadách si musel probojovat cestu domů, doslova kolem světa. V zápiscích a na fotografiích nenajdeme jen odraz války a politiky, legionář si všímal vzdálených krajů i každodenního života spolubojovníků.

CPress, 336 stran, 399 Kč

Obal knihy

Arthur Doyle: Dobrodružství profesora Challengera

Svéhlavý profesor a jeho novinářský přítel Ted Malone se vrací ve dvou příbězích, které v českém knižním vydání dosud nevyšly! Pavel Pecháček přeložil dva dobrodružné příběhy z pera slavného A. C. Doyla. Podaří se profesorovi ambiciózní vědecký experiment směřující do nitra Země? A co má za lubem tajemný vědec Theodore Nemor? Knihu doplňují stylové ilustrace od Miloslava Muškáta.

CPress, 104 stran, 299 Kč

Obal knihy

James Fenimore Cooper: Lovec jelenů

Autor je právem označován za jednoho ze zakladatelů dobrodružné literatury. Svým románem Poslední Mohykán spoluurčil základní motivy jednoho z čtenářsky nejoblíbenějších žánrů. Hlavní postava románu je lovec a zálesák Natty Bumppo, přezdívaný podle jelenicových kamaší Kožená punčocha.

Albatros, 304 stran, 349 Kč

Obal knihy

Marie-Renée Lavoie: Zpověď znuděné manželky

Když se vám po čtvrt století harmonického soužití rozpadne manželství, člověka to zaskočí. Obzvlášť pokud jste žila do té doby v přesvědčení, že máte naprosto bezproblémový vztah. Ale světe div se, váš manžel byl již dlouhou dobu nešťastný, a tak odchází za svou novou láskou. Tragikomický příběh Diany, kterou na prahu padesátky opouští manžel, by mohl být příběhem jakékoli ženy kdekoliv na světě.

Ikar, 232 stran, 259 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám