Hlavní obsah

Nové knihy: Grangerová, Bauer, Klevisová a Čapek

Právo, Jan Šída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nabídka knih tohoto týdne přináší především detektivky (Grangerová a Klevisová). Mimo nich je v ní historický příběh z doby Rožmberků, dále tajemný příběh o neznámém cizinci a audiokniha, ve které se čtenář dozví, jak vzniká divadelní hra.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Ann Grangerová: Nedokončená vražda

Pravá britská detektivka. Šestý příběh komisaře Cartera a inspektorky Campbellové z malebného koutu Anglie, který rozhodně osloví nejen všechny příznivce seriálu Vraždy v Midsomeru. Dva malí sourozenci Josh a Dilys najdou tělo dívky v lese na okraji malé vesničky Cotswold, jsou příliš vyděšení, než aby to komukoliv řekli. Když ale už dospělý Josh zjistí, že si jeho sestra nechala malou památku, náramek oběti, je přinucen tajemství sdílet.

Moba, 344 stran, 229 Kč

Obal knihy

Jan Bauer: Levoboček Rožmberků

Ve dvou příbězích z počátku 15. století se vrací oblíbení středověcí detektivové Jakub Protiva z Protivce a Blasius. V prvním příběhu je mnich Blasius jako rožmberský levoboček povolán do Krumlova k umírajícímu nevlastnímu bratrovi Jindřichovi III. z Rožmberka. Po jeho smrti se záhadně ztratí jeho poslední vůle a Blasius je obviněn z vraždy hradního kaplana Zachariáše. Druhý příběh se odehrává v královském horním městě Jihlavě na pomezí Moravy a Čech. Jakub Protiva a Blasius zde mají objasnit záhadu výskytu falešných mincí.

Moba, 408 stran, 303 Kč

Obal knihy

Harlan Coben: Cizinec

Příběh odehrávající se na pozadí každodenních rodinných vztahů brilantně popisuje, jak se mohou dobře míněné lži v cizích rukou změnit ve smrtící pasti. Cizinec se vynoří odnikud, nikdo ho nezná. Nikomu není jasné, proč to dělá. Ale informace, které má, se nedají popřít. Zašeptá vám do ucha pár slov, rozmetá jimi váš svět na kousky a zmizí. Adam Price to právě zažil – ideální manželství, dva skvělí synové, velký dům, výborná práce. Pak mu ale cizinec prozradil tajemství o minulosti jeho ženy Corinne a Adamova iluze dokonalého života se rozplyne, jako by snad ani nikdy neexistovala.

Kalibr, 344 stran, 299 Kč

Obal knihy

Andrew Cartmel: Všechny kočky milují Valerianu

Bydlí se dvěma kočkami, prvotřídním gramofonem, velkou sbírkou jazzových nahrávek a na živobytí pro sebe i obě ochočené šelmy si vydělává jako „vinylový detektiv”. Když se mu na prahu objeví nesourodá dvojice v podobě bratra tragicky zesnulé zpěvačky Valeriany a mladé novinářky, roztáčí se kolotoč intrik, podezřelých úmrtí včetně jedné hlídací husy a život ohrožujících halucinogenních zážitků. Zemřela Valeriana skutečně přirozenou smrtí rockových muzikantů, tedy sebevraždou po požití štědré dávky drog?

Kalibr, 328 stran, 349 Kč

Obal knihy

Karel Čapek: Jak vzniká divadelní hra

Audiokniha popisuje humornou a osobitou formou divadelní prostředí. Humorné i láskyplné vyprávění o tom, jak vzniká divadelní hra, je zároveň fundovaným průvodcem po zákulisí divadla. Dílo zaujme krásnou prací s jazykem typickou pro Karla Čapka, stejně jako elegantní, vášnivou a kultivovanou interpretací herce a moderátora Jana Valy.

C-flat, 1 hodina 59 minut, 159 Kč

Obal audioknihy

Michaela Klevisová: Drak spí

Dílo obsahuje detektivní příběh s vyšetřovatelem Josefem Bergmanem. V zapadlé jihočeské vesničce se před čtrnácti lety odehrálo něco, o čem Eliščina matka už nikdy nechtěla mluvit. Dospělá Eliška se teď vrací, aby dávné události pochopila. Po jejím příjezdu však zmizí mladá žena a další je zavražděna. Spojitost zločinu se starým nevyřešeným případem nakonec přivede na scénu Bergmana. Kriminalista během pátrání zjišťuje, že místní před ním tají temnou minulost. Text čte Kristýna Kociánová.

Voxi, 11 hodin 58 minut, 319 Kč

Obal audioknihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám