Hlavní obsah

Nové knihy: Čechová, Fenwick a Kerkeling

Z lásky k malým domácím tygrům, tedy kočkám, se vyznává ve své knize Hape Kerkeling, německý komik a moderátor. Dále v této letní nabídce najdeme několik historických románů. Jeden je z doby Zikmunda Lucemburského, další zase mapuje osudy Záviše z Falkenštejna a královny Kunhuty, zatímco ten třetí popisuje historické události Anglie 12. století. Historii vlastně píše také ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, jehož životní příběh zpracoval Gallagher Fenwick.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Nicolase Barreau: Čas třešní

Aurélie a André jsou šťastný milenecký pár. Na naléhání svého nakladatele uspořádá André s velkým úspěchem autorské čtení. Jeho publikum, především ženské, mu leží u nohou. André si užívá pozornosti, ve skutečnosti ho ale zaměstnává něco úplně jiného. Chtěl by požádat Aurélii, ženu svého života, v den svatého Valentýna o ruku. Právě toho dne ale dostane Auréliina restaurace nečekaně michelinskou hvězdu. Malá restaurace čelí nečekanému náporu hostů. O to větší je její zklamání, když se následně zjistí, že existuje ještě další restaurace s názvem Le Temps des Cerises nedaleko Paříže, které to ocenění ve skutečnosti náleží.

Moba, 336 stran, 286 Kč

Obal knihy

Dagmar Digma Čechová: Co když žádné zítra nebude?

Dvě kamarádky si slíbily, že jejich přátelství přetrvá až do smrti. Nečekaly, že se to stane tak brzy, navíc že je ještě předtím rozdělí sám život. Štěpánčinou realitou, kterou se ze všech sil snaží mít pod kontrolou, tak otřese nejen zpráva o tom, že jednu ze svých nejbližších osob už nikdy nespatří, ale také nečekané dědictví. K jeho přijetí však vede jeden nepřekonatelný krok: odpuštění.

Moba, 288 stran, 245 Kč

Obal knihy

František Neužil: Ohnivá jeseň

Román zavede čtenáře na dvůr královny Kunhuty, druhé manželky Přemysla Otakara II., krále železného a zlatého. Kunhuta byla ženou ctižádostivou, panovačnou a vášnivou. V českých dějinách zanechala nesmazatelnou stopu, mimo jiné i svým vztahem s druhým hlavním hrdinou tohoto klasického románu Závišem z Falkenštejna, udatným rytířem, intrikánem i schopným státníkem, který se dokonce krátce před Kunhutinou smrtí stal jejím manželem.

Moba, 456 stran, 327 Kč

Obal knihy

Jan Bauer: Císařské spiknutí

Císař Zikmund Lucemburský krátce po získání českého trůnu umírá. Jeho manželka krásná a smyslná Barbora Celská intrikuje za jeho zády a chce se zmocnit vlády v Čechách a v Uhrách. Pomoci jí v tom má nejen její milenec Michal Országh, ale především husitští šlechtici Hynek Ptáček z Pirkštejna a Aleš Holický ze Šternberka. Prosadí císař jako svého nástupce Albrechta Habsburského, nebo se Barboře podaří zkřížit jeho plány a chopit se moci? Pod dojmem popravy Jana Roháče z Dubé se v Čechách znovu zvedá odpor proti Zikmundovi. Zdá se, že spiklenci si nemohli vybrat lepší okamžik k uskutečnění svých záměrů.

Moba, 232 stran, 231 Kč

Obal knihy

Gallagher Fenwick: Volodymyr Zelenskyj - Ukrajina v krvi

Volodymyr Zelenskyj se během posledních měsíců stal hrdinou západního světa. Od začátku ruské invaze je symbolem boje proti zlu ve válce Davida a Goliáše. Tato kniha nabízí pohled na netradiční vzestup vrcholného politika, který už dnes vstoupil do dějin.

Příběh Volodymyra Zelenského je také příběhem jeho země, Ukrajiny, a jejího lidu. Vyprávět jej znamená popsat fascinující vzestup a proměnu klauna, který byl díky svému umění komunikace vynesen do role prezidenta a musel se proměnit ve vojenského velitele. Z Charlieho Chaplina se stal Churchillem…

Universum, 216 stran, 359 Kč

Obal knihy

Hana Whittonová: Sedmý hřích se trestá smrtí

Historický detektivní příběh zavede čtenáře do Anglie 12. století. Když se Rosamunda, pocházející z urozené rodiny, setká s anglickým králem Henrym II., její půvab panovníka okamžitě okouzlí a romantické zamilování brzy přeroste ve vášnivý milostný vztah. Henryho manželka královna Eleanor Akvitánská pozoruje vývoj událostí nejen s rostoucí žárlivostí, ale také s obavami.

Rosamunda se proto na královo přání uchýlí do benediktinského kláštera v Godstow nedaleko Oxfordu, kde ji Henry tajně navštěvuje. Zanedlouho zde však začne docházet k záhadným vraždám. Stojí za nimi královna Eleanor Akvitánská...?

Ikar, 168 stran, 299 Kč

Obal knihy

Susan Stokesová-Chapman: Pandora

Vzrušující příběh odehrávající se v georgiánském Londýně, kde nález záhadné starořecké vázy uvede do pohybu nevyzpytatelné kolo osudu.

Londýn, 1799. Dora Blakeová je začínající šperkařka, která žije se svým strýcem v bývalém vyhlášeném obchodě se starožitnostmi svých rodičů. Když je jí doručena záhadná řecká váza, zaujme Doru strýcovo podezřelé chování a požádá o pomoc Edwarda Lawrence, mladého antikváře.

Edward vidí ve starověké váze klíč k odhalení své akademické budoucnosti. Dora v ní zase vidí šanci, jak vrátit obchodu jeho zašlou slávu a uniknout svému zlotřilému strýci. Avšak to, co Edward o váze zjistí, donutí Doru zpochybnit vše, čemu dosud věřila o svém životě, své rodině a světě, jak ho zná.

Ikar, 384 stran, 399 Kč

Obal knihy

Georgia Kaufmannová: Návrhářka z Paříže

Rosa Kusstatscherová vybudovala globální módní impérium díky své schopnosti najít perfektní oblečení pro každou příležitost. Ale když se připravuje na nejdůležitější setkání svého života, její obvyklá jistota jí uniká. Jak se dostala do této situace?

Zatímco si vybírá šaty, a správný odstín rtěnky, začne vyprávět svůj neuvěřitelný příběh.

Ikar, 392 stran, 399 Kč

Obal knihy

Hape Kerkeling: Moje kočky, cizí kočky a já

Laskavá, vtipná i poučná kniha od milovníka koček, který se svými kočičími mazlíčky prožil třináct let a za tu dobu se jim naučil hodně rozumět. Nabízí čtenářům pár užitečných výchovných rad, ale jak sám poznamenává, nakonec budou stejně k ničemu, protože kočky si vždycky změní páníčka k obrazu svému, nikoli naopak.

Esence, 256 stran, 299 Kč

Obal knihy

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám