Hlavní obsah

Nové knihy: Black, Wrightová a Kosatík

Právo, Jan Šída

Poslední várka knih roku 2021 nabízí ilustrovanou encyklopedii světa dvacátého století, komiks, přibližující hravou formou otázky biologie, nebo román popisující děj, odehrávající se pod africkým sluncem. A návdavkem publikaci, zabývající se ženami, jež překročily Rubikon, a měly na rukou krev.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Victor Methos: Nečistá hra

Advokátka Dani Rollinsová je v soudní síni neústupná – při obhajobě nevinných lidí tlačí soudce a státní zástupce až do krajnosti. Když se setká s Teddym Thornem, mentálně postiženým teenagerem obviněným z distribuce drog, je přesvědčená, že to celé bude snadná záležitost. Jenže žalobci se snaží soudit Teddyho jako dospělého, a to by ho čekal přísný trest. V Dani postupně sílí podezření, že Teddy je využíván jako pěšák v jakési zlověstné hře.

Kalibr, 328 stran, 349 Kč

Foto: Kalibr

Victor Methos: Nečistá hra

Jeremy Black: Historie 20. století

Kniha Historie 20. století jednoho z předních světových historiků přináší ambiciózní a současně přehledné a bohatě ilustrované dějiny světa ve 20. století. Zachycuje události, postavy, ideologie, kulturní proměny a dramatickou politiku této bouřlivé doby, od světových válek přes traumata dekolonizace až po technologické triumfy vesmírných závodů. Historik ve svém poutavém vyprávění zkoumá natolik různorodá témata, jako je ruská bolševická revoluce, Velká hospodářská krize, studená válka, globalizace, klimatické změny a zrod internetu.

Universum, 256 stran, 599 Kč

Foto: Universum

Jeremy Black: Historie 20. století

Larry Gonick, Dave Wessner: Komiksová biologie

Trápili jste se, když vás učitel přírodopisu na střední škole požádal, abyste rozpitvali žábu? Neumíte správně odpovědět, co je to DNA? Stále se držíte přesvědčení, že osmóza byl název posledního turné Ozzyho Osbourna? Pokud si tím stále nejste jistí, pak nutně potřebujete Komiksovou biologii!

Universum, 320 stran, 399 Kč

Foto: Universum

Larry Gonick, Dave Wessner: Komiksová biologie

Lenka Sadvarová: Malá máma 2

Malá máma přináší další dávku trefných postřehů ze života s malým dítětem. Kolik času uteče mezi druhými a pátými narozeninami? Co vlastně znamená klidový režim? Jak se doma vypořádat s bincem? Odpovědi nejen na tyto otázky najdete v pokračování zábavných komiksových minipříběhů.

Ikar, 120 stran, 259 Kč

Foto: Ikar

Lenka Sadvarová: Malá máma 2

Jennifer Wrightová: Vražedkyně – ženy s krví na rukou

Zabíjely z vášně, nenávisti, pro potěchu, nebo jen tak, z jakéhosi zvrhlého rozmaru. Kdo jsou ženy, které byly schopny vzít lidský život nebo i více? Jejich činy nelze jednoduše odsoudit, aniž by člověk věděl, co se za jejich pohnutkami skrývalo. Pravdivé příběhy nejznámějších vražedkyň v dějinách, které otřásly společností a změnily pohled na něžné pohlaví.

Alpress, 176 stran, 269 Kč

Foto: Alpress

Jennifer Wrightová: Vražedkyně – ženy s krví na rukou

Pavel Kosatík: Slovenské století

Kniha sleduje vývojový oblouk, jaký slovenská společnost opsala v letech 1918–1998, a dochází k závěru, že Slováci svůj historický čas nepromarnili. Začínali z mnohem horší startovní pozice než Češi, jejich veřejný a politický život nejenže neměl strukturu, ale téměř neexistoval. Na konci 20. století se však tato nedlouho předtím téměř neexistující společnost dokázala sjednotit a zbavila moci nedemokrata s diktátorskými ambicemi. Slovenské století je knihou i o společných česko-slovenských dějinách.

Torst, 408 stran, 399 Kč

Foto: Torst

Pavel Kosatík: Slovenské století

Barbara Woodová: Pod africkým sluncem

Debora se vrací do exotického prostředí kávových plantáží v Keni, kde prožila dětství. Dozví se o dávném, pečlivě střeženém tajemství, které poznamenalo její předky i jednu domorodou rodinu. Při vzrušujícím pátrání odhaluje příběh zapovězené lásky, vražednou nenávist a sílu místních kouzel. Debora najde odvahu navštívit umírající šamanku, ale co všechno musí udělat, aby zrušila starou kletbu?

Alpress, 568 stran, 389 Kč

Foto: Alpress

Barbara Woodová: Pod africkým sluncem

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám