Hlavní obsah

Nová kapela snů? Bruno Mars, Anderson Paak a kultovní baskytarista Bootsy Collins

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavný zpěvák Bruno Mars využil lockdown ke studiové tvorbě. O pomoc požádal talentovaného mladého muzikanta, který si říká Anderson Paak, a jednu z největších legend v dějinách funku, basáka Bootsyho Collinse.

Foto: Live Nation

Bruno Mars

Článek

Mars a Paak oznámili, že mají novou kapelu, kterou nazvali Silk Sonic. Zatím nikdo neví, jak zní. Na první singl si fanoušci ještě musí počkat do 5. března, podobná sestava ale těžko může vyprodukovat úplný propadák.

„Udělali jsme album. Všichni uslyšíte první song příští pátek!“ napsal Paak na sociální síti.

„Skupina se jmenuje Silk Sonic. První song vypustíme příští pátek,“ dodal Mars.

Foto: Profimedia.cz

Bootsy Collins

Bootsy Collins (vl. jménem William Earl Collins) je uveden jako zvláštní host. Tato ikonická postava působí na americké hudební scéně od šedesátých let. Hrál skoro na všech albech kultovních sestav Funkadelic a Parliament a mimo jiné natočil basu do hitu Get Up (l Feel Like Being a) Sex Machine Jamese Browna. Poměrně  nedávno (2017) vydal vynikající sólo desku World Wide Funk, kde hostují Stanley Clarke a Victor Wooten.

Uznávaný, i když méně známý Paak je hudebník a raper, který byl poprvé nominován na Grammy za desku Malibu. Ceny později získal za songy Bubblin a Come Home či desku Ventura. Působí také v duu NxWorries s producentem  Knxwledge. Pro Bruna Marse dělal na turné předskokana.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám