Hlavní obsah

Nová alba: Korn, Charli XCX, Emeli Sandé či Pixies

Právo, Jaroslav Špulák

Nelze pochybovat o tom, že se rozjíždí předvánoční albový trh. Budou se na něj dostávat desky kapel, které mají dobré renomé. V posledních dnech se to týká novinek skupin Korn, Cold, Goo Goo Dolls, Pixies, The Lumineers, Puddle of Mudd, zpěvaček Emeli Sandé či Charli XCX.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Korn: The Nothing

Pátek třináctého přinesl třináctou řadovku nu-metalových Američanů Korn. Obzvlášť temnou novinku The Nothing výrazně ovlivnila loňská smrt frontmanovy manželky. Zpěvák Jonathan Davis se s tragickou událostí vyrovnával přímo ve studiu, kde zaznamenával své syrové emoce.

Foto: Warner Music

Nové album

Charli XCX: Charli

Britská zpěvačka Charli XCX nechala své fanoušky na nové album čekat pět let. Na moderní popové desce se podílela řada producentů a zpěvačka si přizvala i několik pěveckých hostů. Kolekce je ve velké míře syntetická, zpěvačka nenabízí nijak výrazné melodie.

Foto: Atlantic

Nové album

Emeli Sandé: Real Life

Real Life je třetí album v diskografii skotské zpěvačky Emeli Sandé. Prohlubuje na něm alternativní pop, kterým se prezentovala na svých prvních dvou deskách. V nových písních také potvrzuje výrazný pěvecký talent.

Foto: Virgin EMI

Nové album

Cold: The Things We Can’t Stop

Cold je americká kapela, která existuje od roku 1986 a během kariéry si prošla řadou změn v sestavě. Nadále se prezentuje vzdušným rockem, který se nebrání vlivům elektroniky. Novinka je jejím šestým albem v diskografii.

Foto: Napalm

Nové album

Goo Goo Dolls: Miracle Pill

Vezmeme-li v úvahu, že američtí Goo Goo Dolls jsou na scéně od roku 1986, nepřekvapí, že novinka je jejich dvanáctým studiovým albem. Kapela se na něm pohybuje v oblasti příjemného a osmdesátými lety minulého století políbeného popu, sází na poctivé skladby po stránce aranží i prezentace, a přidává jim taneční ráz.

Foto: Warner Music

Nové album

The Lumineers: III

Americká folkrocková kapela The Lumineers vydává novinku po třech letech. Je to její třetí studiová nahrávka a jsou na ní jemné a šlechtěné skladby, které přirozeně, elegantně a lehce klouzají po ose pop, rock a folk.

Foto: Decca

Nové album

Pixies: Beneath The Eyrie

Pixies už toho do hudební historie napsali mnoho. Beneath The Eyrie je jejich sedmá studiová deska a skladby na ní se stylově pohybují v ranku indie rocku. Je evidentní, že tihle Američané už mnohé řekli, energii a nápaditost ale jejich skladby nadále mají.

Foto: BMG

Nové album

Puddle of Mudd: Welcome to Galvania

Puddle of Mudd je jedna z těch kapel, které v devadesátých letech navázaly na odkaz Nirvany. Existují dodnes a vydávají album, na němž je postgrungeový stylový cejch nesmírně patrný.

Foto: Pavement

Nové album

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám