Hlavní obsah

Nominace na ceny Divadelních novin

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyři desítky projektů a osobností jsou nominovány na letošní ceny Divadelních novin, které budou předány ve středu v Divadle Husa na provázku v Brně. Záznam z večera odvysílá 13. října ČT 2.

Článek

Za herecký výkon bez ohledu na žánr jsou v nominacích Michal Pavlata, Milan Kňažko, Helena Dvořáková, Martin Finger, Michal Čapka, Kate Aldrichová, Gianluca Zampieri a Jitka Josková. V činoherní kategorii mají naději na cenu režiséři Jan Nebeský, Jiří Havelka, Dušan D. Pařízek, Hana Burešová, Jan Antonín Pitínský, Ivan Krejčí a Michal Dočekal, autor Milan Uhde a herci Helena Dvořáková a Martin Finger.

Z oblasti hudebního divadla jsou nominováni za režii Karl-Ernst a Ursel Herrmannovi, Jan Nebeský, Petr a Matěj Formanovi, Stanislav Moša, skladatelé Miloš Štědroň a Tomáš Hanzlík a Jiří Pokorný.

V kategorii Alternativa zabodoval režisérský tandem Skutr (Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský), Viliam Dočolomanský za festival Farma 007, Simona Babčáková, René Levínský, Jan Nebeský, Arnošt Goldflam a Viktorie Čermáková.

Nominace za taneční a baletní umění obsahují jména choreografů a režisérů Hany Litterové a Petra Zusky a tanečníků Alexandra Katsapova a Darji Klimentové. Nejčastěji - osmkrát - byly nominovány projekty a výkony v pražském Národním divadle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám