Hlavní obsah

Naďa Válová a Bára Basiková mají společný klip a vyjedou na Šťastné turné

Právo, jaš, kul

Zpěvačky Naďa Válová a Bára Basiková navazují na loni započatou spolupráci společnými koncerty. Šťastné turné startuje 9. března. Ještě před ním vznikl klip k písni Černá. Na Novinkách.cz má klip premiéru.

Klip Nadi Válové k písni ČernáVideo: Warner Music

 
Článek

K natáčení Válová kromě producentky Basikové přizvala autora textu Michala Horáčka, hereckou legendu Zdenku Procházkovou a šansoniérku a moderátorku Ester Kočičkovou a další.

„Klip je koncipovaný jako defilé černých zaměstnání, ve smyslu někdo to dělat musí a je jedno kdo. Reflektuje tak trochu i můj dosavadní život, dobu, než jsem se mohla začít živit pouze zpíváním,” vysvětluje Válová.

Basiková loni produkovala její debutové album Černá, na kterém dostala možnost předvést své výjimečné pěvecké schopnosti v písních s texty Michala Horáčka. Na studiovou práci navazují nyní Šťastným turné.

„Naďa mě nesmírně zaujala, a proto naše spolupráce po vydání jejího alba nekončí, naopak... Naše hudební cítění a vnímání je velmi podobné, máme stejný hudební vkus, názory, představy. A naše hlasy jdou hezky k sobě, tak jsme si vymyslely společné turné,” vysvětluje Basiková.

Obě zpěvačky se představí v samostatných blocích se svým best of, takže Basiková provede třeba i hity ze začátku devadesátých let Veni Domine a Souměrná, výběr z muzikálů Co je na tom tak zlého a Most přes minulost. Válová vybrala náročné pěvecké party Mamá, Jednoho dne se vrátíš a samozřejmě skladby z jejího alba Černá. Společně pak v průběhu devadesátiminutového koncertu zazpívají několik duetů.

Zpěvačka Dáša Zázvůrková představuje klip k písničce o tom, jak se ztratila na cestě životem

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám