Hlavní obsah

Na Uprising dorazí i vnuk Boba Marleyho Jo Mersa

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bob Marley měl spoustu synů, kteří se pohybují na hudební scéně, ale zatím málokdo znal jeho zpívajícího vnuka Jo Mersu Marleyho. Vystoupí na velkém bratislavském reggae festivale Uprising, který se koná 23.-24. srpna.

Foto: Jo Mersa Marley

Jo Mersa Marley

Článek

Synové Boba Marleyho Julian, Damian, Ziggy, Stephen a Ky-mani se věnují hudbě již dlouho a běžně se objevují i v Česku. Joseph „Jo Mersa” Marley je syn Stephena Marleyho.

Po dětství na Jamajce studoval na Floridě a přiučil se zvukařskému kouzlení. V roce 2014 na sebe začínající zpěvák upozornil EP Comfortable. Objevil se taky na albu Strictly Roots od skupiny Morgan Heritage.

Na Slovensko kromě něj míří dancehallová superstar Elephant Man, kapela Dub Inc, člen již zaniklé skupiny Irie Révoltés Mal Élevé nebo Symbiz, berlínská hvězda ghetto bass music. Britští Serial Killaz rozjedou jungle, dub zahrají Alpha Steppa ft. Nai-Jah či MCs Parly B a britský veterán Murray Man.

Česko-španělsko-africká formace United Flavour přiveze na Uprising nové album a prvním ohlášeným slovenským interpretem je raper Strapo. Vstupenky jsou k dispozici na www.uprising.sk.

Může se vám hodit na Zboží.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám