Hlavní obsah

Na Rock for People zavítá Morcheeba s původní zpěvačkou, Prodigy a Tricky

Novinky, Stanislav Dvořák

Zpěvačka Skye se po delší době vrátila ke slavné Morcheebě a společně přijedou na Rock for People. Hvězdnou zahraniční sestavu doplní Tricky a Prodigy.

Článek

Skye se sice sólově celkem dařilo, ale rozhodla se letos vrátit k domovskému souboru. Od dubna začínají koncertovat. V ČR se poprvé v obnovené sestavě objeví právě na Rock for People.

Skye nyní se skupinou pracuje na novém albu, které by mělo vyjít v létě. Svou sólovou desku vydala v roce 2006 pod názvem Mind How You Go. Na ní však nekopírovala Morcheebu. Našla si vlastní cestu, která se vzdálila elektronice a funku. Inspirovala se ve spirituálu a melancholickém popu se silnými refrény. Morcheeba, která se proslavila v devadesátých letech hlavně deskami Big Calm a Fragments of Freedom, mezitím hrála s jinými zpěvačkami.

Lahůdkou festivalu bude temný alternativec Tricky, který stál u zrodu Morcheeby, ale dnes vystupuje sólo. Jeho pojetí hudby sahá od rocku a psychedelie až po elektroniku, hip-hop a doteky nu-jazzu.

„Letos budeme rozkročeni nejen mezi žánry, ale i mezi generacemi vystupujících kapel. Na jedné straně jsou Morcheeba, NOFX, Skunk Anansies, Jello Biafra, Suicidal Tendencies a ostatně i Tricky, na straně druhé pro české publikum do značné míry nová jména – Archive, Gallows, Does It Offend You, Yeah? anebo Evergreen Terrace. Uprostřed stojí hvězdní The Prodigy a rozhodně nezůstanou osamoceni,“ rekapituluje a zároveň naznačuje další line-up dramaturg Rock for People Petr Fořt.

Pořadatelská agentura Ameba Production letos nabídku rozšířila o dvě scény na celkových osm, zvýšila počet účinkujících ze 150 na 170, přidala divadelní scénu a rozvinula catering.

Další informace na www.ticketsforpeople.cz nebo www.rockforpeople.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám