Hlavní obsah

Na Oscarech mají šanci Černá labuť, Počátek, Social Network či Děcka jsou v pohodě

Novinky, Stanislav Dvořák

Filmy Černá labuť, 127 hodin, Počátek, Social Network, Opravdová kuráž či Děcka jsou v pohodě mají velké šance na letošních Oscarech. Nasvědčují tomu nominace na ceny sdružení amerických producentů a scénáristů.

Článek

Ceny scénáristů a producentů bývají dobrým vodítkem pro Oscary, protože řada z nich také hlasuje v oscarové akademii. Své ceny udělí filmaři pár týdnů před oscarovým ceremoniálem, který se koná v Los Angeles 27. února (28. února ráno podle středoevropského času).

Filmy jako Počátek, Social Network a Děcka jsou v pohodě již jsou českým divákům dobře známé, ale řada nominovaných u nás nebyla uvedena.

Thriller Černá labuť s Natalií Portmanovou v hlavní roli je o baletce, jež má políčeno na roli labutí královny v představení Labutí jezero, kde bude muset hrát dvě role. Bílou a Černou labuť. Nina bez problémů ztvárňuje bílou labuť, ale režisér Thomas Leroy (Vincent Cassel) má pochybnosti o jejím ztvárnění černé labutě. Tu však umí představit její konkurentka Lilly (Mila Kunis). Obě baletky se přátelí, ale nedůvěřují si.

V ČR bude mít Černá labuť premiéru 10. února.

Opravdová kuráž legendárních bratrů Coenů vypráví o šerifovi Cogburnovi, který s nikým nejedná v rukavičkách a navíc si i rád přihne whisky. Spolu s mladou dívkou Mattie se vydává do nepřátelského území, aby vypátral a potrestal vraha dívčina otce. Jde o remake stejnojmenného filmu s Johnem Waynem, který za svou roli šerifa Cogburna získal v roce 1969 Oscara.

V ČR bude uveden 17. února.

Hlavním hrdinou dramatu 127 hodin Dannyho Boyla, který rovněž zatím nebyl uveden v českých kinech, je sedmadvacetiletý Aron Ralston (James Franco), který se vydal do utažského kaňonu slézat stěny a odpočinout si od městského života. Nikomu o svých horolezeckých plánech neřekl. Když mu vyviklaný osmisetlibrový balvan přišpendlil předloktí ke skalní stěně, začal závod o přežití. Ralston s sebou měl jen svou výbavu, vodu, trochu jídla a levný tupý nůž...

Premiéra v ČR byla stanovena na 3. února.

Reklama

Výběr článků

Načítám