Hlavní obsah

Na novince Pink Floyd budou instrumentálky

Právo, Sárka Hellerová

Před několika týdny potvrdili členové britské skupiny Pink Floyd dřívější spekulace o tom, že vydají nové album. Kolekce se bude jmenovat The Endless River, vyjde v říjnu a bude to letos již druhá velká událost v „posmrtném životě kapely“.

Foto: ČTK

David Gilmour vydání nového alba nedávno potvrdil.

Článek

Tou první bylo nedávné vydání alba Division Bell, respektive jeho reedice v roce dvacátého výročí první emise desky.

Kytarista a zpěvák David Gilmour chce fanouškům na chystaném albu představit novou hudbu své skupiny, respektive muziku dosud nevydanou.

Nahrávky vznikly při pobytu kapely ve studiu v roce 1994, což znamená, že se na nich kromě Gilmoura a bubeníka Nicka Masona podílel ještě klávesista Richard Wright, který v roce 2008 zemřel.

Bez Waterse

List The Sun přinesl minulý týden informaci, že Gilmour a Mason na písničkách aktuálně stále pracují a dokončují je. Podle zdroje deníku půjde o kompozice dlouhé a vesměs instrumentální. Stylově bude převažovat psychedelický rock, ovšem kapela se prý zastaví i v milované oblasti art rocku a zřejmě i hard rocku.

„Bude to něco úplně jiného, než byly nahrávky Another Brick in the Wall nebo Wish You Were Here. Je to kosmické album,“ prozradil list.

Britská média současně také vyloučila účast baskytaristy a zpěváka Rogera Waterse, bývalého člena Pink Floyd. Momentálně je na sólové dráze, na které ale často hraje písně z repertoáru Pink Floyd.

Reklama

Výběr článků

Načítám