Hlavní obsah

Miloš Pokorný: Chci odlehčené ráno, bez tlaku na srandu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moderátor Miloš Pokorný začal vysílat na rádiu Expres FM. Ve své show chce kombinovat informace a zábavu.

Miloš Pokorný

Článek

Momentálně vysíláte na rádiu Expres FM. Kdy se mohou posluchači na relaci s vámi těšit?

Odstartovali jsme 1. dubna a doufám, že to posluchači nebrali jako aprílový fór a naladili si v 7:00 hodin ráno rádio Expres FM! Mým cílem je přinést do éteru trochu jiný druh morning show, než si u nás můžete naladit. Řekněme, že chceme lehce rozčeřit vody. Ranní klub, jak se relace jmenuje, budeme vysílat každý všední den od 7:00 do 10:00 hodin.

Dlouhá léta jste znám hlavně z dua Těžkej Pokondr. Lidé vás dva mohli slyšet v jiném rádiu, kde jste měli dlouholetou show s hosty. Budete ještě nadále spolupracovat?

Já jsem s Romanem ukončil spolupráci 20. 12. loňského roku. Nadále už nebudeme spolupracovat na společných projektech.

Vysíláte tedy úplně sám?

Od začátku jsem měl naprosto jasno v tom, že nebudu jakkoli variovat ve dvojici. I tato nabídka tady byla. Přišel jsem s vytvořením ranního teamu, který se se mnou bude plnohodnotně podílet na vysílání. Celé to dostalo, jak jsem říkal, název Ranní klub, jelikož to bude postupně klubové prvky a benefity obsahovat.

Budete si zvát i politiky? A budou se řešit i vážná témata, nebo půjde spíše o odlehčenou zábavnou formu?

Budu kombinovat informace a řekněme zábavu. Chci odlehčené ráno, bez prvotního tlaku na „srandu“ plus kvalitní a aktuální informace. Síla Seznamu a jeho obsahových služeb jako informačního zdroje je velká, nevyužít tento potenciál by byl hřích. Hosty budu mít různorodé, od zpěváků přes hasiče, herce, spisovatele a tak dále. Primárně chci, aby to posluchače zaujalo a mě/nás to bavilo.

Už víte případně koho?

První jména hostů mohu už prozradit. Rosťa Novák z Cirku La Putyka, spisovatel Michal Viewegh, trojnásobný držitel Stanley Cupu Jiří Hrdina, showman Lukáš Pavlásek. Minulý týden se ve vysílání objevil můj první host, který se mnou byl ve studiu od osmi hodin a já si ho během dvou hodin show vyzpovídal - herec Marek Taclík. Nebudou to jen klasické rozhovory jako v jiných rádiích, ale tady bude mít host prostor se prezentovat i mimo roli. Jak jsem už řekl, má to být trochu jiné ráno, než bývá v našich rádiích zvykem.

Reklama

Výběr článků

Načítám