Hlavní obsah

MikAel zpívá v lovesongu Alone Together o osamělosti

Právo, jaš, kul

Rok po vydání svého povedeného alba Easy představil zpěvák, skladatel a hudebník MikAel novinku s názvem Alone Together. A byť by se s ohledem na název singlu (Sami spolu) mohlo zdát, že se jedná o další píseň s koronavirovým tématem, není to tak.

MikAel - Alone TogetherVideo: MikAel

 
Článek

„Píseň i text se začaly klubat někdy v lednu a únoru. Skladba je o tom, že všichni jsou osamělí, což nás ve výsledku spojuje. Pár týdnů po jejím natočení se vše zavřelo, lidé šli do karantény a dost možná se řada z nich mohla cítit být osamělá. A všechny nás to najednou začalo spojovat. Celý svět tím byl, a doteď je, propojen. Takže prosím, tohle není písnička o karanténě ani o rouškách či o pandemii,“ vysvětluje MikAel.

Podle něho jde vlastně o obyčejný lovesong s mírně sociálním přesahem. A pokud by si někdo chtěl skladbu přece jen s aktuální situací spojit, umožní mu to. Rozhodl se totiž, že by rád věnoval sto procent ze zisku za stažení písničky alzheimer a senior centru.

RECENZE: MikAel kráčí mimo tuzemské zvyklosti

Kultura

„Bydlím kousek od Prahy a je tu jeden seniorský komplex, ke kterému mám úzký vztah. Rád bych, kdyby mu píseň vydělala aspoň na tablet, aby si babičky a dědečkové mohli víc skypovat se svými rodinami, když už za nimi měsíce blízcí nemohou,“ dodal MikAel.

Reklama

Výběr článků

Načítám