Hlavní obsah

Metallica a Lou Reed dali novou desku na internet

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lulu, dlouho očekávaný projekt Metalliky a Lou Reeda, je už k poslechu na internetu. Jako CD ještě oficiálně nevyšel.

Foto: Milan Malíček, Právo

Frontman Metalliky James Hetfield

Článek

Lulu je náročné a velmi dlouhé album, které by se dalo charakterizovat jako alternativní metal. V každém případě jde o odklon od klasické Metalliky i od pozdějšího popovějšího období. Vyznačuje se častým opakováním depresivních motivů a mnoha nemelodickými psychedelickými pasážemi.

Celé album Lulu je ke slyšení (ne ke stažení) na stránkách Loureedmetallica.com. Bylo inspirováno hrou německého autora Franka Wedekinda z roku 1913. Vyjít má teprve na konci října. Kytarista Metalliky Kirk Hammett tvrdí, že je to "jedna z nejlepších věcí, jakou kdy udělali".

Deset písní, které napsal Reed, bylo nahráno ve studiích Metalliky severně od kalifornského San Franciska. Reed a Metallica spolu hráli poprvé v roce 2009 na koncertě k výročí Rock and Roll Hall of Fame v New Yorku.

"Od té doby víme, že jsme pro sebe stvořeni," řekl Reed. Původně chtěli natočit album jeho málo známých starých písní, ale to se změnilo, když Reed přišel s novějším materiálem.

Nabídl Metallice písně, které napsal pro divadelní představení Lulu, které právě běží v Berlíně v režii Roberta Wilsona.

Reklama

Výběr článků

Načítám