Hlavní obsah

Martina Balogová na desce ukazuje, co umí zazpívat

Právo, Jaroslav Špulák

Debutovou desku I Am Not From Here vydala tento týden Martina Balogová. Z úspěšných finalistů loňské série SuperStar natočila album jako poslední Při této příležitosti poskytla Právu rozhovor.

Článek

Proč jste vydala desku téměř rok po skončení soutěže?

Postavila jsem si hlavu a rozhodla se, že má deska bude strašně náročná. Bylo samozřejmě těžké najít odpovídající hudební styl a zázemí pro jeho realizaci. Ani z databanky nahrávek, kterou jsem se rozhodla využít, mi nepřišlo přesně to, co jsem si představovala. Z dvaceti písniček se mi líbila jedna, zbytek jsem odmítla.

Na konci desky je písnička Mat dámou, která uvozuje televizní seriál On je žena. Ta se vám líbí?

Můj šálek kávy to zrovna není. Ale přišla nabídka, já ji neodmítla a potom jsem usoudila, že by ta skladba mohla být na mé desce jako bonus. Myslím si, že se mnoha lidem líbí.

Samozřejmě, ale utíká od té náročnosti, o které jste hovořila. V čem konkrétně pro vás ta náročnost spočívá?

Muzika na desce je jazzová a funky. V Čechách by si málokdo troufl takovou desku vydat, protože tu panuje názor, že se tu podobná hudba neposlouchá. Jsem ovšem přesvědčena, že se najdou lidé, kteří si ji poslechnou a řeknou, že je to dobrá hudba s dobrým zpěvem. Byl to můj cíl, chtěla jsem lidem ukázat, co všechno zazpívám.

Celý  rozhovor otiskne sobotní Právo.

Anketa

Poslechnete si desku Martiny Balogové?
Ano, chci si ji koupit
29,1 %
Ale, ale počkám, až mi ji nekdo půjčí
23,2 %
Nezajímá mne
47,7 %
Celkem hlasovalo 289 čtenářů.

Jaký je debut Balogové?

Album nabízí hudbu oscilující mezi evropskou podobou r´n´b, funky a popem. Dost velký prostor pro předvedení všeho dobrého, co černošsky sametový hlas interpretky dokáže.

Balogová zpívá radostně, upřímně a od srdce. Ve své vokální velikosti se vyloženě naparuje (I Am Not From Here, Sunshine), ovšem dělá to roztomile, jako když malá holka předvádí novou hračku a stydí se přitom za své copy, které jí upletla máma.

Háček je v tom, že horko, které Balogová zažívá uvnitř, nejde ven. Končí u studiového mikrofonu a z alba plyne zředěná kulisová hudba do nóbl nočního baru. Realizační tým totiž narazil na to, že mu hudba, pro kterou se rozhodl, není vlastní. U česky zpívaných skladeb Já se rouhám, Jsem plamen a dokonce i Mat dámou se dojem uzavřenosti týká méně.

Martina Balogová: I Am Not From Here

Martina Balogová: I Am Not From HereSony BMG, 43:35

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám