Hlavní obsah

Marilyn Monroe prý zabil Bobby Kennedy

Jaroslav Špulák, Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý detektiv Mike Rothmiller v knize Bombshell, která v Americe vychází dnes, odhaluje nové důkazy o smrti hollywoodské herečky Marilyn Monroe. Bobby Kennedy, který v šedesátých letech působil jako ministr spravedlnosti Spojených států, prý šestatřicetiletou celebritu otrávil, aby zachránil čest rodiny, a později případ zametl pod stůl.

Foto: ČTK

Marilyn Monroe byla symbolem krásy.

Článek

Proč Rothmiller, který knihu napsal se spisovatelem Douglasem Thompsonem, čekal tolik let, než zásadní informace zveřejnil? Tvrdí, že se bál, a ještě stále má obavy. Podle jeho slov ale vyšetřovatelé smrti herečky již většinou nežijí, a tak mu prý nehrozí pomsta. Od vyšetřování případu uplynulo bezmála šedesát let a on dospěl k závěru, že i po tak dlouhé době by svět měl pravdu o smrti Marilyn Monroe znát.

Byl tehdy nejmladším detektivem na městském oddělení rozvědky organizovaného zločinu v Los Angeles. V té době pracoval v archivu, kde byly uloženy stovky tisíc záznamů. Detektivové sbírali data a informace na politiky, zločince, herce, rockové hvězdy, novináře a další.

Jednoho dne se do rukou detektiva dostaly spisy týkající se tří Kennedyů, prezidenta Johna, ministra spravedlnosti Bobbyho (Roberta) a jejich bratra Edwarda. Jeden se týkal jejich spojení se smrtí Marilyn Monroe.

„Pokud vidíte něco o prezidentovi nebo jiném významném umělci, vytáhnete to a prostě to musíte přečíst,“ řekl Rothmiller v nedávném rozhovoru pro Sun Online.

Bobby Kennedy měl na den smrti herečky alibi. „Jak jsem si myslel, nebyl oficiálně ten den v Los Angeles, ale některé informace naznačovaly, že byl,“ sdělil Rothmiller.

Trezor vydal záběry nahé Marilyn

Koktejl

Podle jeho zjištění byl průběh událostí 4. srpna 1962 následující. Bobby Kennedy tajně cestoval ze San Franciska do jižní Kalifornie soukromým letadlem a tam se setkal s anglickým hercem Peterem Lawfordem. Ten ho odvezl do domu Marylin Monroe. Ta noc byla velmi dramatická.

Podle Lawfordova svědectví herečka osočila Kennedyho z toho, že se chová jako prostitutka. On odpověděl, aby raději zavřela pusu.

Došlo k hádce i strkanicím a poslední, co si Lawford pamatoval, bylo, že Kennedy podal herečce drink s tím, aby se uklidnila. Zanedlouho upadla na komodu a její kůže prý brzy byla jako z vosku.

„Bobby přikázal Lawfordovi, aby ho odvezl na letiště,“ pokračoval Rothmiller v rozhovoru pro Sun Online. „Lidé z policie v Los Angeles mu pak volali s tím, že smrt Marilyn Monroe vypadá jako sebevražda. To také sdělili světu.“

Rothmiller se prý dostal i ke složce označené jako Deník Marilyn Monroe. Stálo v ní, že herečka si vedla deníkové poznámky, ale ty se po její smrti oficiálně ztratily. Policie však měla jejich kopii, možná dokonce originál.

Stálo v nich například: „Prezident a já jsme se poprvé milovali včera večer. Je sympatický a milý. Dnes mi poslal červené růže a čokoládu.“ Na jiném místě bylo napsáno: „Bobby je delikátní. Poslouchá mě. Je milejší než John. Bobby mi řekl, že mě miluje a chce se se mnou oženit. Miluju ho.“

Když jí pak oba bratři nezvedali telefon, zapsala si: „Neozývají se. Bobby i John mě podvedli. Nebudu to tolerovat. Povím o nás všem.“

Kniha, která se v originálu jmenuje Bombshell, The Night Bobby Kennedy Killed Marilyn Monroe, vyjde v češtině na konci letošního roku u nakladatelství Leda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám