Hlavní obsah

Mardoša pokřtil Posmrtné zkušenosti

Novinky, Stanislav Dvořák
PRAHA

Do posledního místečka se v pondělí zaplnil pražský klub Roxy, kde probíhal křest nového CD kapely Posmrtné zkušenosti. Křtu alba Iguo se nesměle ujal Mardoša z Tata bojs, který prý "šel náhodou kolem", ale hlavně byl před lety sám členem Posmrtných zkušeností. Podle návštěvníků koncertu je kapela v současnosti v té nejlepší formě.

Foto: Jan Marxt
Článek

V některých novinkách teď skupina používá více elektroniky, ale nutno říci, že velmi decentně. Jinak stojí jejich muzika na stále stejných solidních základech - především na zajímavě se prolínajících rytmech živých i počítačových bubeníků a na sugestivně se opakujících refrénech hlavního zpěváka, které se vzájemně doplňují s ženskými vokály.

Ve většině písniček je slyšet silný vliv indiánské a arabské hudby, občas se objeví i náznak latiny. Také etnické nástroje a housle přispívají k tomu, že jejich show přivádějí mnoho tančících návštěvníků téměř do tranzu. Na pondělním koncertě bylo znát, že si muzikanti perfektně rozumí a mají z hraní radost, která se přenáší i na publikum. Posmrtné zkušenosti zřejmě letos nabrali nový vítr do plachet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám